centrum_panorama_hostshopping
Foto: Polisen

Steninge slott kameraövervakas i samband med Ministermötet

Inför det kommande ministermötet inom ramen för EU-ordförandeskapet, som hålls i Stockholm, har Polismyndigheten fattat ett beslut gällande kamerabevakning med hjälp av Unmanned Aircraft Systems (UAS), mer populärt kända som drönare, vid Steninge slott i Märsta. Den planerade bevakningen kommer att äga rum den 20 juni, med start klockan 13:00 och pågå fram till midnatt.

centrum_artikel_host

Det primära syftet med kamerabevakningen är att förebygga, upptäcka och förhindra brott, samt att säkerställa allmän ordning och säkerhet genom att minimera potentiella störningar. Genom att använda drönare som verktyg kan polisen effektivt övervaka området och identifiera eventuella hot eller oegentligheter.

Eftersom Sverige för närvarande innehar ordförandeskapet i EU:s råd, ministerrådet, är det av yttersta vikt att säkerställa en säker och trygg miljö för ministermötet i Stockholm. Steninge slott, beläget i Märsta, har valts som en av mötesplatserna för detta betydelsefulla evenemang.

Drönare har visat sig vara en användbar teknologi inom säkerhets- och brottsbekämpningssammanhang. Deras förmåga att snabbt och smidigt täcka stora områden ger polisen en ökad möjlighet att övervaka och ingripa vid behov. Kamerabevakning med drönare kan vara ett värdefullt komplement till traditionell övervakning och bidra till att upprätthålla säkerheten vid offentliga evenemang och möten av denna skala.

Det är viktigt att notera att kamerabevakningen endast genomförs inom det angivna området vid Steninge slott och under den angivna tidsperioden. Polismyndigheten betonar att personlig integritet kommer att respekteras och att insamlad information kommer att behandlas i enlighet med gällande lagar och regler. Med detta beslut hoppas Polismyndigheten kunna garantera ett tryggt och säkert ministermöte och bidra till en framgångsrik genomförande av EU-ordförandeskapet för Sverige.

Denna text genererades med en textrobot

sigtunakampen_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
eu-valet

Mycket kvar att göra inom jämställdhet

Insändare Den 9 juni äger EU-valet rum. När Europa lider av högerpopulism, krig, människohandel, sexhandel och abortmotstånd, är skälen att rösta för ett frihetligt, fredligt och mänskligt Europa större än någonsin. Din röst spelar roll. Det spelar också roll vilka som representerar oss i Europaparlamentet.

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna