centrum_panorama_hostshopping
Vänortsringen i centrala MärstaFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Statsbidrag till Valsta och Märsta

Samverkansprojektet Vi Är Valsta tilldelas statsbidrag för att kartlägga den kollektiva kraften bland boende i Valsta, Vänortsringen och Tingvalla.

centrum_artikel_host

Det är Delegationen mot Segregation Delgos som står bakom statsbidraget för att kartlägga segregation och arbeta med insatser för att motverka och minska segregationen. Det är flera aktörer som medverkar tillsammans med Vi är Valsta för att skapa mötesplatser där den kollektiva förmågan är låg. Nu ska projektet syfta till att öka kunskap om hur fastighetsägare kan arbeta med att stärka den kollektiva förmågan.

Första året ska Vi är Valsta kartlägga nivån av kollektiv förmåga genom en enkätundersökning till de boende i de aktuella områdena. Om man får förlängt stadsbidrag så ska man arbeta med att skapa mötesplatser där grannar kan träffas under år två, år tre ska man utvärdera affekterna av mötesplatserna.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

karnkraft_m_topp
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

ica_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

centrum_host_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
seniordag_outsider
ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
mp_outsider