valstadagen_pan

Stationens biljetthall byggs om

Trafikförvaltningen i Region Stockholm bygger tillsammans med kommunen om biljetthallen, vilket påverkar trafiken resten av året.

centrum_artikel_host

Märsta stations biljetthall är underdimensionerad för dagens behov vilket ett flertal utredningar kommit fram till. Men trots skickat har det dröjt till nu då det fattats beslut om att inleda en ombyggnation av biljetthallen. Arbetet kommer att inledas i mitten av september och påverkar samtliga resenärer till och från Märsta under resten av året tills dess att den nya biljetthallen står klar i början av 2022.

Bland annat kommer taxiuppställningen och bilparkeringen stängas av och man hänvisas till annan plats i närområdet. Det står klart att nya Märsta station ska byggas ut som en del av projekt mellan Sigtuna kommun, Region Stockholm och Trafikverket. Projektet är i ett planeringsskede där man samlar in synpunkter.

Här kan du läsa mer om projektet

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

valstadagen

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

pantamera_avc_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
connys
pantamera_out
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
mp_outsider