nationaldagen_pan
Arlanda Express på ArlandabananFoto: Arlanda Express/Niklas Alm

Staten medverkar inte till utköp av Arlandabanan

Per Taube som hade planer på att köpa loss Arlandabanan och bygga en tågstation i Arlandastad får nej av staten.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade förra månaden om att Per Taube, ägare av Gelba och Arlandastad Holding som utvecklar Arlandastadsområdet, avsåg bygga en tågstation i Arlandastad.

Han ville också samla privata investerare för att köpa ut A-train från Arlandabanan. Men staten kommer inte att medverka till något utköp av A-train enligt Dagens Industri. Taube får nu förlita sig på de privata investerarna för att lösa saken. Infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) säger i en kommentar till tidningen att det inte är aktuellt.

mp_helsida_eu

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider