helsida_bostad

Starkaste SD-fästet i kommunen

Landsbygden Lunda-Skepptuna-Vidbo är det starkaste SD-fästet i kommunen med hela 37 procent av rösterna i riksdagsvalet på Sverigedemokraterna.

centrum_artikel_host

Sverigedemokraterna är tredje största parti i kommunen och numera näst störst i riket. I kommunen har det sedan tidigare funnits starka SD-sympatier i östra delarna av kommunen, i distriktet Lunda-Skepptuna-Vidbo. SD ökade sitt stöd från 24,26 till 28,3 procent.

Till riksdagsvalet var det hela 37 procent av rösterna i distriktet som lades på Sverigedemokraterna. Därmed är distriktet det starkaste SD-fästet i kommunen. Centerpartiet som traditionellt varit starka på landsbygden lockar bara 8,5 procent av rösterna. Miljöpartiets toppnamn Karolina Windefalk är hemmahörande i distriktet men MP får bara 3,6 procent av rösterna där.

Ca 8.30 startar den sista rösträkningen av uppsamlingsdistriktet som avgör om det blir någon förändring av mandatfördelningen.

toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
connys
arbete_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider