vinter_pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Stark utveckling för passagerartrafiken

Swedavia kan i sin månadsrapport konstatera att Arlandas passagerartrafik ökar kraftigt och nu är 4 av fem resenärer tillbaka sedan före pandemin.

centrum_artikel_host

Återhämtningen av flyget går vidare och nu är fyra av fem resenärer tillbaka jämfört med före pandemin. 1,7 miljoner räknades in i mars, en ökning med 46 procent jämfört med förra året. Utrikesresandet ökade med 51 procent till 1,4 miljoner och inrikesresandet ökade med 29 procent till 300 000 resenärer.
– Utvecklingen drivs av en stark efterfrågan på utrikesresor till framför allt Europa från Stockholm Arlanda. Det finns ett tydligt resebehov främst på längre avstånd, både vad gäller vän- och familjeresande, men också jobbresor. Vid Arlanda är utrikesresande liksom resandet totalt sett vid regionala flygplatser såsom Luleå Airport nära resenivåerna före pandemin. Det är givetvis positivt för tillgängligheten för både person- och frakttrafik, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

I sommar börjar ett par nya linjer som lanseras. Arlanda får trafik till Amman, Vasa och New York med United. Totalt är det 15 nya linjer i sommarprogrammet på Arlanda.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

joes-helsida
storemore_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

connys_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

oppethus_dec
defacto_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

vinter_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
connys
storemore_out
ica_outsider
oppethus_out
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider