eldsjal2024_pan

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

centrum_artikel_host

Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, uttryckte sin nöjdhet med de positiva trafiksiffrorna. Resenärer från Norden utnyttjade höstlovet för att förlänga sommarsäsongen genom resor till populära destinationer både i Skandinavien och Europa. Samtidigt betonade Karlsen att Norwegian har minskat sina CO2-utsläpp med 4 procent jämfört med föregående år, tack vare moderna flygplan och användning av ny teknik för mer effektig flygnavigering.

I oktober hade Norwegian 2 066 296 passagerare, vilket är en ökning med 10 procent jämfört med samma period förra året. Kapaciteten uppgick till 3 115 miljoner säteskilometer, medan faktisk passagerartrafik mättes till 2 683 miljoner säteskilometer. Norwegian hade i genomsnitt 78 flygplan i drift under månaden.

Trots hög trafik upprätthöll Norwegian en punktlighet på 85,0 procent, mätt som andelen avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell. 98 procent av alla flygningar landade enligt ordinarie tidtabell eller inom en timme senare.

Geir Karlsen nämnde även att Norwegian är väl förberedda inför den kommande vintersäsongen. De har presenterat positiva finansiella resultat och har vidtagit åtgärder som reducerad kapacitet samt fördelaktiga avtal angående bränslehedging. Biljettförsäljningen för jul och nyår ser lovande ut både för inrikes- och utrikesresor. Norwegian har också etablerat samarbeten, som nyligen ingått avtal med TUI, för att erbjuda flygresor från Norge, Sverige och Danmark till olika destinationer i Europa. Biljettförsäljningen för de kommande månaderna är fortfarande stark både för fritids- och affärsresor.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

eldsjal2024_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

centrum_host_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider