Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

centrum_artikel_host

Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, uttryckte sin nöjdhet med de positiva trafiksiffrorna. Resenärer från Norden utnyttjade höstlovet för att förlänga sommarsäsongen genom resor till populära destinationer både i Skandinavien och Europa. Samtidigt betonade Karlsen att Norwegian har minskat sina CO2-utsläpp med 4 procent jämfört med föregående år, tack vare moderna flygplan och användning av ny teknik för mer effektig flygnavigering.

I oktober hade Norwegian 2 066 296 passagerare, vilket är en ökning med 10 procent jämfört med samma period förra året. Kapaciteten uppgick till 3 115 miljoner säteskilometer, medan faktisk passagerartrafik mättes till 2 683 miljoner säteskilometer. Norwegian hade i genomsnitt 78 flygplan i drift under månaden.

Trots hög trafik upprätthöll Norwegian en punktlighet på 85,0 procent, mätt som andelen avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell. 98 procent av alla flygningar landade enligt ordinarie tidtabell eller inom en timme senare.

Geir Karlsen nämnde även att Norwegian är väl förberedda inför den kommande vintersäsongen. De har presenterat positiva finansiella resultat och har vidtagit åtgärder som reducerad kapacitet samt fördelaktiga avtal angående bränslehedging. Biljettförsäljningen för jul och nyår ser lovande ut både för inrikes- och utrikesresor. Norwegian har också etablerat samarbeten, som nyligen ingått avtal med TUI, för att erbjuda flygresor från Norge, Sverige och Danmark till olika destinationer i Europa. Biljettförsäljningen för de kommande månaderna är fortfarande stark både för fritids- och affärsresor.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

centrum_host_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

joes-helsida
defacto_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

wenngarn_jul_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
wnngarn_jul_outsider
connys
joes_outsider