sap_feb_pan
Mattias Askerson med Gösta Ståhl-FredhFoto: Sigtuna kommun

Stålfreds får utmärkelse för omtanke

Priset Social utmärkelse går i år till Stålfreds för att de bidragit till att inkludera invånare i kommunen och samhället.

centrum_artikel_host

Årligen delas Social utmärkelse utav Sigtuna kommun. Årets pristagare är Stålfreds som fick priset på 10 000 kronor av Mattias Askerson (M) ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden:
– Genom Stålfreds har flera som stått långt ifrån arbetsmarknaden fått möjlighet att ta steg mot ett jobb och egen försörjning. Där har dessutom flera av kommunens ungdomar fått sin första arbetslivserfarenhet genom ett sommarjobb, säger Mattias Askerson.

Stålfreds har låtit sina anställda komma in i företaget med liten eller ingen erfarenhet, de har sedan fått växa och utvecklas utifrån sin nivå och har nu blivit specialister. 25 anställda finns i företaget som verkar över ett stort geografiskt område.
– Vi tror på att människor är kompetenta. Hos oss har folk kommit in och kör på och lär sig saker, samtidigt som vi har tydliga krav och är måna om att utföra ett proffsigt arbete. Alla uppgifter lika viktiga, säger Gösta Ståhl-Fredh, planerings- och projektchef på Stålfreds.

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

centrum_host_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida
spedition_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

skridskodisco_helsida
sportlov

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider