Foto: Pressbild

Stagnering på bostadsmarknaden i kommunen

De kraftigt ökande villapriserna har stagnerat samtidigt som priset på bostadsrätter sjunker.

Snittpriset för en bostadsrätt i kommunen minskade med fem procent de senaste tre månaderna enligt siffror från Svensk mäklarstatistik som Newsworthy har sammanställt. 126 bostadsrätter såldes under perioden december-februari till snittpriset 2,0 miljoner. Dock har det sålts tretton fler bostadsrätter under den senaste perioden än under fjolårets.

På villamarknaden har den kraftiga ökningen stagnerat, ökningen var en procent under det senaste kvartalet. 45 villor har bytt ägare under december-februari där snittpriset var 5,3 miljoner kronor. I kommunerna närmare stan ökar dock priserna mer än i Sigtuna.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening