valstadagen_pan
Stadsdelsmammorna finns i Valsta, Märsta och TingvallaFoto: Sigtuna kommun

Stadsdelsmammor ska synas ute

Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har anställt fyra stadselsmammor mot bakgrund av att boende i Valsta och Märsta uppgett i en undersökning att de saknar kunskap om samhället, kan känna sig isolerade och ibland behöver stöd med vardagliga problem. Stadselsmammorna ska minska utanförskapet är det tänkt.
– Vi behöver fler kontaktvägar till våra utrikesfödda invånare. Det här är en mycket spännande satsning som vi har stora förväntningar på, inte minst när det gäller att skapa framtidstro, samhörighet och en ökad känsla av trygghet, säger Catarina Odenberg, chef för individ- och omsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Stadsdelsmammaorna talar ett antal språk, som arabiska urdu, punjabi och swahili, utöver svenska. Stadsdelmammor är en metod som använts i andra städer och uppges fungera.
– Vi hoppas att våra stadsdelsmammor blir välkända profiler i centrala Märsta, Tingvalla och Valsta och att så många som möjligt tar deras hjälp för att i slutändan komma närmare ett arbete, studier eller få annat stöd. Alla fyra är jättepeppade att sätta igång, säger Sara Odstam, projektledare för insatsen Stadsdelsmammor i Sigtuna kommun.

Man kommer kunna känna igen mammorna då de bär profilkänder märkta med ”stadsdelsmamma” på ryggen. De kommer också att vara ute i de olika verksamheterna och lära sig om den service som finns för kommunens invånare för att kunna sprida den vidare.

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

elon_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Wenngarns_cafe_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

nrh_sigtuna

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
student_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
mp_outsider
nrh