sap_feb_pan
Stadsdelsmammorna finns i Valsta, Märsta och TingvallaFoto: Sigtuna kommun

Stadsdelsmammor ska synas ute

Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har anställt fyra stadselsmammor mot bakgrund av att boende i Valsta och Märsta uppgett i en undersökning att de saknar kunskap om samhället, kan känna sig isolerade och ibland behöver stöd med vardagliga problem. Stadselsmammorna ska minska utanförskapet är det tänkt.
– Vi behöver fler kontaktvägar till våra utrikesfödda invånare. Det här är en mycket spännande satsning som vi har stora förväntningar på, inte minst när det gäller att skapa framtidstro, samhörighet och en ökad känsla av trygghet, säger Catarina Odenberg, chef för individ- och omsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Stadsdelsmammaorna talar ett antal språk, som arabiska urdu, punjabi och swahili, utöver svenska. Stadsdelmammor är en metod som använts i andra städer och uppges fungera.
– Vi hoppas att våra stadsdelsmammor blir välkända profiler i centrala Märsta, Tingvalla och Valsta och att så många som möjligt tar deras hjälp för att i slutändan komma närmare ett arbete, studier eller få annat stöd. Alla fyra är jättepeppade att sätta igång, säger Sara Odstam, projektledare för insatsen Stadsdelsmammor i Sigtuna kommun.

Man kommer kunna känna igen mammorna då de bär profilkänder märkta med ”stadsdelsmamma” på ryggen. De kommer också att vara ute i de olika verksamheterna och lära sig om den service som finns för kommunens invånare för att kunna sprida den vidare.

pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

sportlov
steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida
spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

connys_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
connys
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
spedition_outsider
foraldranatverk_outsider