centrum_panorama_hostshopping
Stadsdelsmammorna finns i Valsta, Märsta och TingvallaFoto: Sigtuna kommun

Stadsdelsmammor ska synas ute

Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har anställt fyra stadselsmammor mot bakgrund av att boende i Valsta och Märsta uppgett i en undersökning att de saknar kunskap om samhället, kan känna sig isolerade och ibland behöver stöd med vardagliga problem. Stadselsmammorna ska minska utanförskapet är det tänkt.
– Vi behöver fler kontaktvägar till våra utrikesfödda invånare. Det här är en mycket spännande satsning som vi har stora förväntningar på, inte minst när det gäller att skapa framtidstro, samhörighet och en ökad känsla av trygghet, säger Catarina Odenberg, chef för individ- och omsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Stadsdelsmammaorna talar ett antal språk, som arabiska urdu, punjabi och swahili, utöver svenska. Stadsdelmammor är en metod som använts i andra städer och uppges fungera.
– Vi hoppas att våra stadsdelsmammor blir välkända profiler i centrala Märsta, Tingvalla och Valsta och att så många som möjligt tar deras hjälp för att i slutändan komma närmare ett arbete, studier eller få annat stöd. Alla fyra är jättepeppade att sätta igång, säger Sara Odstam, projektledare för insatsen Stadsdelsmammor i Sigtuna kommun.

Man kommer kunna känna igen mammorna då de bär profilkänder märkta med ”stadsdelsmamma” på ryggen. De kommer också att vara ute i de olika verksamheterna och lära sig om den service som finns för kommunens invånare för att kunna sprida den vidare.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
klara_outsider
brobygget_outsider
connys