defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Stadig nedgång: Arbetslösheten sjunker för 27:e månaden i rad

Sedan maj 2021 har arbetslösheten i Sigtuna kommun visat en stadig nedåtgående trend, och den positiva utvecklingen fortsatte under augusti månad.

centrum_artikel_host

Enligt Newsworthys senaste siffror om arbetslösheten rapporterade Sigtuna kommun en total arbetslöshet på 8,4 procent under augusti. Detta representerar en minskning jämfört med samma period föregående år, där arbetslösheten hade minskat med 0,5 procentenheter. För att sätta siffrorna i perspektiv innebär det att 2 180 av de 25 952 invånarna i åldern 16 till 65 år i Sigtuna kommun var inskrivna som arbetssökande under augusti, vilket är 32 färre än motsvarande period föregående år.

Det är nu den 27:e månaden i följd som arbetslösheten i Sigtuna är lägre än den var under samma period året innan. Sedan maj 2021 har arbetslösheten minskat från 11,4 procent till 8,4 procent. Även om den positiva utvecklingen är tydlig, ligger arbetslösheten i Sigtuna fortfarande något över snittet för hela Stockholms län, där arbetslösheten är 6,3 procent. Vaxholm är den kommunen med den lägsta arbetslösheten i länet, med endast 3,0 procent arbetslöshet, medan Botkyrka och Södertälje har den högsta arbetslösheten, på 10,5 procent.

För att Sigtuna kommun ska nå samma nivå av arbetslöshet som Vaxholm skulle ytterligare 1 401 personer behöva få sysselsättning. Detta positiva trendbrott i arbetslösheten är ett tecken på en sund ekonomisk utveckling i kommunen och ger hopp om framtiden för dess invånare.

defacto_helsida
ica_helsida
adhd_kommun

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

centrum_host_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

mp_ute_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider