centrum_panorama_hostshopping
Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen uppmärksammade den syrisk-ortodoxa påskenFoto: Insändarbild

Spred påskglädje i Valsta

Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

centrum_artikel_host

På lördagen den 15 april arrangerade Ungdomsstyrelsen tillsammans med Söndagsskolagruppen en årlig påskhälsning och överraskning för barnen i ST Johannes syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta. Med den ortodoxa påskdagen som firas den 16 april ville man sprida glädje och påminna om den verkliga innebörden av påsken.

Cirka 150 barn tillsammans med deras familjer samlades för att fira Jesu uppståndelse. Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen önskade församlingen en glad påsk och spred glädje genom att bjuda in passerande bilar på fika.

Evenemanget var ett sätt att ge barnen en minnesvärd upplevelse och påminna dem om påskens betydelse. Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen var glada över att kunna bidra till en lycklig påsk för församlingen i Märsta.

Fotnot: Denna text genererades med AI.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

brobygget_2024

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out