eldsjal2024_pan
Humbacken i Sigtuna har fortfarande snö, så här såg det ut under sportlovets första dag.

Sportlov – Detta kan du göra

Det är sportlovets första dag. Mycket är stängt som brukar vara populärt, som ishall, bad och Sportlovspalatset i Vikingahallen.

centrum_artikel_host

De kommunala anläggningarna håller stängt under sportlovet. Pinbackshallen är stängd för allmänheten, likaså Midgårdsbadet och det populära Sportlovspalatset som brukar finnas i Vikingahallen.

Istället är aktiviteterna av informell karaktär och kommunen samt Länsstyrelsen uppmanar kommuninvånare att hålla sig utomhus. Ung i Sigtuna har aktiviteter i Ungdomens hus och Valsta Fritidsgård.

Idrottsanläggningar finns dock öppna för spontanspel för den som önskar, exempelvis Prästängarna, Midgårdsvallen och Råbergsvallen. Det finns också en mängd utegym för unga att testa på. I Sigtuna finns det fortfarande snö i Humbacken för den som vill åka skidor eller pulka.

spedition_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
spedition_outsider
storemore_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out