centrum_panorama_hostshopping
Foto: SL/Pressbild

Spärrproblem i pendeltågstrafiken

Under den tidiga torsdagsmorgonen drabbades Stockholms lokaltrafik av allvarliga tekniska problem som påverkade både tunnelbanesystemet och pendeltågsnätverket. Ett omfattande mjukvaruproblem har resulterat i att cirka 300 spärrar längs med respektive linjen drabbades och slutade fungera korrekt.

centrum_artikel_host

Sveriges Radio rapporterar om problemen som uppstått i spärrarna som berör pendeltågstrafiken bland annat. Carl-Henrik Elfsberg, talesperson för SL (Storstockholms Lokaltrafik), bekräftade händelsen och förklarade att spärrarna påverkades på ett sätt som tillät passagerare att gå igenom dem utan att använda sina biljetter. Han betonade dock vikten av att ha en giltig biljett trots de tekniska problemen.

”Ett mjukvaruproblem har slagit ut 300 spärrar. De spärrarna är satta i ett läge så att man kan passera ändå, men det gäller ändå att ha en giltig biljett”, förklarade Elfsberg enligt SR.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider