eldsjal2024_pan
Foto: SL/Pressbild

Spärrproblem i pendeltågstrafiken

Under den tidiga torsdagsmorgonen drabbades Stockholms lokaltrafik av allvarliga tekniska problem som påverkade både tunnelbanesystemet och pendeltågsnätverket. Ett omfattande mjukvaruproblem har resulterat i att cirka 300 spärrar längs med respektive linjen drabbades och slutade fungera korrekt.

centrum_artikel_host

Sveriges Radio rapporterar om problemen som uppstått i spärrarna som berör pendeltågstrafiken bland annat. Carl-Henrik Elfsberg, talesperson för SL (Storstockholms Lokaltrafik), bekräftade händelsen och förklarade att spärrarna påverkades på ett sätt som tillät passagerare att gå igenom dem utan att använda sina biljetter. Han betonade dock vikten av att ha en giltig biljett trots de tekniska problemen.

”Ett mjukvaruproblem har slagit ut 300 spärrar. De spärrarna är satta i ett läge så att man kan passera ändå, men det gäller ändå att ha en giltig biljett”, förklarade Elfsberg enligt SR.

connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host