karnkraft_m
Foto: Pressbild/Sodexo

Sparpaket för SAS

SAS sparpaket på 7,5 miljarder riskerar att slå hårt mot kommuninvånare som jobbar inom SAS.

centrum_artikel_host

SAS behöver spara in hela 7,5 miljarder, detta samtidigt som man storsatsar på flyget igen och har kring 70 linjer via Arlanda från och med i sommar. Risken finns att SAS-anställda där många bor i kommunen påverkas rapporterar SVT. Om SAS inte kan undvika uppräkningar så blir Sigtuna särskilt sårbart.
– Är det så får det viss påverkan. Vi vet ju att en hel del SAS-anställda bor lokalt, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i kommunen, enligt SVT.

SVT har även varit i kontakt med sigtunabor längs Stora gatan och där kände man till att det skulle sparas in. Sigtunabon Ylva Konradsson sa till SVT att man kanske inte kan bo kvar och får söka andra möjligheter.

connys_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

ica_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

seniordag_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

karnkraft_m_topp
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

centrum_host_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider