sap_feb_pan
Foto: Pressbild/Sodexo

Sparpaket för SAS

SAS sparpaket på 7,5 miljarder riskerar att slå hårt mot kommuninvånare som jobbar inom SAS.

centrum_artikel_host

SAS behöver spara in hela 7,5 miljarder, detta samtidigt som man storsatsar på flyget igen och har kring 70 linjer via Arlanda från och med i sommar. Risken finns att SAS-anställda där många bor i kommunen påverkas rapporterar SVT. Om SAS inte kan undvika uppräkningar så blir Sigtuna särskilt sårbart.
– Är det så får det viss påverkan. Vi vet ju att en hel del SAS-anställda bor lokalt, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i kommunen, enligt SVT.

SVT har även varit i kontakt med sigtunabor längs Stora gatan och där kände man till att det skulle sparas in. Sigtunabon Ylva Konradsson sa till SVT att man kanske inte kan bo kvar och får söka andra möjligheter.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

skridskodisco_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

funkisfest_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna