eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

centrum_artikel_host

Prologis har redan 34 fastigheter på den nordiska marknaden och under torsdagen tog spadtag för ytterligare en. Det
blir en fastighet på cirka 20 000 kvadratmeter och byggs på mark som Prologis köpte i somras. Med etableringen stärker Proligis närvaron i Stockholmsregionen. Det är ännu inte klart vilka hyresgäster fastigheten kommer att få men man kommer kunna hyra ut till flera aktörer inom logistik.
– Olika lösningar för lastkajerna är också möjliga, antingen en större lastkaj med genomgående flöde via cross-dock eller två separata enheter. Genom modern byggteknik kommer även antal pelare på insidan att reduceras för att öka flexibiliteten i hur golvytan kan användas, säger Tony Johansson, head of development Prologis Nordics.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

mp_helsida_eu

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

storemore_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
storemore_out
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out