valstadagen_pan
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Spadtag för nya brandstationen

På tisdagen togs det första spadtaget för en ny brandstation vid "Tullen" mellan Märsta/Sigtuna.

centrum_artikel_host

Nu är bygget formellt igång för brandstationen vid Tullen i korsningen väg 263/255.
– Det gläder mig att vi nu tillför Sigtuna kommun en modern, funktionell och hållbar brandstation som också rent estetiskt kommer passa in i den unika miljön kring Sigtunatullen. Den strategiska placeringen är optimal och medför en god service åt hela kommunen, uppger Martin Öhrstedt, Förbundsdirektör/Räddningschef

Spadtaget togs av Öhrstedt tillsammans med Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och Emma Feldman (M), ordförande i förbundsdirektionen.
– Äntligen påbörjas byggnationen av den nya, moderna brandstationen som ska betjäna hela kommunen. Placeringen och det faktum att brandstationen kommer vara bemannad med fast personal dygnet runt, gör att utryckningstiderna kommer minska i stora delar av kommunen och säkerheten för kommuninvånarna öka. Det har givetvis varit centralt i planeringsarbetet för den nya stationen, sa Olov Holst i ett uttalande.

nrh_sigtuna
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

pantamera_avc_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

connys_helsida
joes-helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

mp_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

elon_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
student_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
valstadagen_outsider
swedol_outsider