eu_valet_panorama
Janne Wiklund, VD för Attuna Sot och VentFoto: Privat

Sotar-VD:n varnar för falska sotare

Lokala sotningsföretaget Attunda Sot och Vent varnar sedan en vecka tillbaka för en falsk sotare som utger sig att jobba för företaget.

centrum_artikel_host

I ett inlägg på facebook skriver Attunda Sot och Vent om att det åker runt en person som erbjuder ”billig sotning”. Personen ska också ha svarat att han jobbar för ”Janne Wiklund”, alltså VD:n för Attuna Sot och Vent.

Attunda Sot och Vent har dock ingen koppling till mannen som setts på bland annat Hasselvägen i Märsta. Företaget uppmanar personer som kommer i kontakt med mannen att polisanmäla händelsen. Attunda Sot och Sent poängterar att man alltid aviserar sina besök via post. Det är enbart Attunda Sot och Vent som får utföra sotning i Sigtuna kommun då detta anses vara myndighetsutövning.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out