sap_feb_pan
Odensalabon Janne Wiklund är Vd för Attuna Sot & Vent i ArlandastadFoto: Privat

Sotar-VD:n om blufföretagen: De vill komma åt pengar

Arlandastadbaserade Attunda Sot & Vents VD Jan Wiklund berättar att det återigen är problem med falska sotare: - Vi kallar dem för piratsotare, de vill komma åt pengar helt enkelt, säger Janne Wiklund till Radio Stockholm.

centrum_artikel_host

Problemet med falska sotare och erbjudande om sotningstjänster är ett problem i branschen då sotning är myndighetsutövning och att Brandkåren Attundas medlemskommuner har upphandlat tjänsten, bland annat Sigtuna, Väsby och Sollentuna omfattas.

För att få anlita en annan firma som utför sotningen på sin fastighet så måste man ha tillstånd från kommunen. Attunda Sot & Vents VD Jan Wiklund från Odensala berättar för Radio Stockholm att de falska sotarna vill komma åt pengar helt enkelt, de försöker lura husägare att köpa tjänster det inte behöver.

Företagen presenterar sig som sotare trots att de saknar avtal med kommunen om att få utföra sotning rapporterar Radio Stockholm.
– De säljer en tjänst som man i princip säger är tvingande, vilket inte är sant. Det kan vara vem som helst som du släpper in i ditt hem, säger Janne Wiklund till Radio Stockholm.

Blufföretagen är just nu fokuserade på Väsby men andra kommuner komma att drabbas tror Janne Wiklund.
– De tar ett område som de arbetar extremt aktivt i under ett par månader. När de är klara med det området går det vidare. Just nu är det Upplands Väsby, innan dess var det Sollentuna och förra året var det Sigtuna kommun, fortsätter Janne Wiklund.

connys_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

sportlov
skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

spedition_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider