centrum_panorama_hostshopping
Odensalabon Janne Wiklund är Vd för Attuna Sot & Vent i ArlandastadFoto: Privat

Sotar-VD:n om blufföretagen: De vill komma åt pengar

Arlandastadbaserade Attunda Sot & Vents VD Jan Wiklund berättar att det återigen är problem med falska sotare: - Vi kallar dem för piratsotare, de vill komma åt pengar helt enkelt, säger Janne Wiklund till Radio Stockholm.

centrum_artikel_host

Problemet med falska sotare och erbjudande om sotningstjänster är ett problem i branschen då sotning är myndighetsutövning och att Brandkåren Attundas medlemskommuner har upphandlat tjänsten, bland annat Sigtuna, Väsby och Sollentuna omfattas.

För att få anlita en annan firma som utför sotningen på sin fastighet så måste man ha tillstånd från kommunen. Attunda Sot & Vents VD Jan Wiklund från Odensala berättar för Radio Stockholm att de falska sotarna vill komma åt pengar helt enkelt, de försöker lura husägare att köpa tjänster det inte behöver.

Företagen presenterar sig som sotare trots att de saknar avtal med kommunen om att få utföra sotning rapporterar Radio Stockholm.
– De säljer en tjänst som man i princip säger är tvingande, vilket inte är sant. Det kan vara vem som helst som du släpper in i ditt hem, säger Janne Wiklund till Radio Stockholm.

Blufföretagen är just nu fokuserade på Väsby men andra kommuner komma att drabbas tror Janne Wiklund.
– De tar ett område som de arbetar extremt aktivt i under ett par månader. När de är klara med det området går det vidare. Just nu är det Upplands Väsby, innan dess var det Sollentuna och förra året var det Sigtuna kommun, fortsätter Janne Wiklund.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider