centrum_panorama_hostshopping
Odensalabon Janne Wiklund är Vd för Attuna Sot & Vent i ArlandastadFoto: Privat

Sotar-VD:n om blufföretagen: De vill komma åt pengar

Arlandastadbaserade Attunda Sot & Vents VD Jan Wiklund berättar att det återigen är problem med falska sotare: - Vi kallar dem för piratsotare, de vill komma åt pengar helt enkelt, säger Janne Wiklund till Radio Stockholm.

centrum_artikel_host

Problemet med falska sotare och erbjudande om sotningstjänster är ett problem i branschen då sotning är myndighetsutövning och att Brandkåren Attundas medlemskommuner har upphandlat tjänsten, bland annat Sigtuna, Väsby och Sollentuna omfattas.

För att få anlita en annan firma som utför sotningen på sin fastighet så måste man ha tillstånd från kommunen. Attunda Sot & Vents VD Jan Wiklund från Odensala berättar för Radio Stockholm att de falska sotarna vill komma åt pengar helt enkelt, de försöker lura husägare att köpa tjänster det inte behöver.

Företagen presenterar sig som sotare trots att de saknar avtal med kommunen om att få utföra sotning rapporterar Radio Stockholm.
– De säljer en tjänst som man i princip säger är tvingande, vilket inte är sant. Det kan vara vem som helst som du släpper in i ditt hem, säger Janne Wiklund till Radio Stockholm.

Blufföretagen är just nu fokuserade på Väsby men andra kommuner komma att drabbas tror Janne Wiklund.
– De tar ett område som de arbetar extremt aktivt i under ett par månader. När de är klara med det området går det vidare. Just nu är det Upplands Väsby, innan dess var det Sollentuna och förra året var det Sigtuna kommun, fortsätter Janne Wiklund.

elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
pantamera_out