centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

centrum_artikel_host

Midsommarhelgen är en av de mest intensiva helgerna för SOS-Alarm som hanterar nödsituationer runt om i landet. Anledningen till det är dels att alkoholdrickandet ökar och att många reser långa sträckor, badar eller är ute på sjön.
– Dessutom har vi de traditionella faktorerna som ökar 112-samtalen; lön och möjligen vackert väder, säger Maria Khorsand, VD vid SOS Alarm.

Maria Khorsand uppmanar allmänhet att ta ansvar för både sig själv och andra i samband med midsommarhelgen.
– Att hålla uppsikt över den som badar, använda flytväst på sjön och att ta extra god tid på sig på vägarna kan rädda både ditt och andras liv. Om olyckan är framme är hjälpen bara ett samtal bort – vem du än är, var du än befinner dig. Vi arbetar intensivt den här helgen och all övrig tid för att bidra till ett tryggare Sverige för alla.

En vanlig fredagskväll i länet tar SOS-Alarm emot 1293 samtal, under midsommarnatten 2017 var det 1462 stycken som ringde. Totalt i hela riket var det drygt 1400 fler samtal på midsommarafton än en vanlig fredagkväll. Stockholm och Skåne län har minst ökning med 13 respektive 11 procent. Mest ökar samtalen i Kalmar och Gävleborg.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna