eu_valet_panorama
Så här såg det ut på Merkurigatan under måndagen.Foto: Insändarbild

Sopdilemmat fortsätter i Steninge

Merkurigatan i Steninge har fortsatta problem med överfulla kärl. märsta.nu rapporterade om den sanitära situationen där för ett år sedan: - I onsdags hade vi tömning delvis, men när ska de ta resten, undrar en av de boende.

centrum_artikel_host

Merkurigatan har haft problem med sophanteringen under en tid. Förra året rapporterade märsta.nu om saken och då skulle det ha lösts. I onsdags förra veckan ska det ha tömts på området enligt en av de boende som hört av sig till redaktionen. Men på måndagen var det överfulla kärl och sopor dumpades på kärlen.
– Jag som ensamhushåll betalar redan 700:- mera/år än när jag hade de minsta kärlet som tömdes varannan v. Det har aldrig varit sämre än när detta bolag tog över, skriver den boende i sms till redaktionen.

Sigtuna Vatten & Renhållning som ansvarar för att kärlen blir tömda uppger i mail till märsta.nu att situationen inte är ok på Merkurigatan:
– Vi från vår sida måste nu försöka åtgärda detta, så snart som det är möjligt.
Vårt uppdrag är att samla in hushållsavfall och transportera bort detta på ett säkert sätt. Vilket betyder att vi behöver se över byte av behållarna, då dessa inte klarar av de mängder hushållsavfall som uppkommer på Mercurigatan. Vi har påbörjat detta arbete, och kommer att samverka med fastighetsägaren med förslag på handlingsplan. Vi har hittat ett bättre och säkrare bottentömmande system som ska kunna fungera här, skriver Maria Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning i mail till märsta.nu

Maria Nordmark poängterar att Merkurigatans abonnenter å sin sida måste meddela när det är fullt i behållarna så att de kan ordna med extratömning:
– De kan inte bara slänga sopor utanför eftersom nedskräpning inte är lagligt.

Sedan januari förra året har en taxejustering gjorts, det innebär inte automatiskt att kärlen blir större enligt Maria Vikström Nordmark.
– Men, däremot så ska vi tillhandahålla kärl/antal kärl/tömningsfrekvens som är anpassade till våra abonnenters behov.
Ibland så blir det missar med storlekar och tömningsfrekvenser, och då ska vi tillsammans hitta den bästa lösningen. Vi från vår sida vill vi gärna se att abonnenterna sorterar ut förpackningar och mat – vilket skulle göra att antalet kärl eller storlek på kärl minskar – men även tömningsfrekvenserna.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna