kommun_skoterska
Så här såg det ut på Merkurigatan under måndagen.Foto: Insändarbild

Sopdilemmat fortsätter i Steninge

Merkurigatan i Steninge har fortsatta problem med överfulla kärl. märsta.nu rapporterade om den sanitära situationen där för ett år sedan: - I onsdags hade vi tömning delvis, men när ska de ta resten, undrar en av de boende.

centrum_artikel_host

Merkurigatan har haft problem med sophanteringen under en tid. Förra året rapporterade märsta.nu om saken och då skulle det ha lösts. I onsdags förra veckan ska det ha tömts på området enligt en av de boende som hört av sig till redaktionen. Men på måndagen var det överfulla kärl och sopor dumpades på kärlen.
– Jag som ensamhushåll betalar redan 700:- mera/år än när jag hade de minsta kärlet som tömdes varannan v. Det har aldrig varit sämre än när detta bolag tog över, skriver den boende i sms till redaktionen.

Sigtuna Vatten & Renhållning som ansvarar för att kärlen blir tömda uppger i mail till märsta.nu att situationen inte är ok på Merkurigatan:
– Vi från vår sida måste nu försöka åtgärda detta, så snart som det är möjligt.
Vårt uppdrag är att samla in hushållsavfall och transportera bort detta på ett säkert sätt. Vilket betyder att vi behöver se över byte av behållarna, då dessa inte klarar av de mängder hushållsavfall som uppkommer på Mercurigatan. Vi har påbörjat detta arbete, och kommer att samverka med fastighetsägaren med förslag på handlingsplan. Vi har hittat ett bättre och säkrare bottentömmande system som ska kunna fungera här, skriver Maria Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning i mail till märsta.nu

Maria Nordmark poängterar att Merkurigatans abonnenter å sin sida måste meddela när det är fullt i behållarna så att de kan ordna med extratömning:
– De kan inte bara slänga sopor utanför eftersom nedskräpning inte är lagligt.

Sedan januari förra året har en taxejustering gjorts, det innebär inte automatiskt att kärlen blir större enligt Maria Vikström Nordmark.
– Men, däremot så ska vi tillhandahålla kärl/antal kärl/tömningsfrekvens som är anpassade till våra abonnenters behov.
Ibland så blir det missar med storlekar och tömningsfrekvenser, och då ska vi tillsammans hitta den bästa lösningen. Vi från vår sida vill vi gärna se att abonnenterna sorterar ut förpackningar och mat – vilket skulle göra att antalet kärl eller storlek på kärl minskar – men även tömningsfrekvenserna.

nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

hockeyskola_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

connys_helsida
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

defacto_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

centrum_host_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_skoterska_outsider