centrum_panorama_hostshopping
Brobygget i ValstaFoto: Sigtuna kommun

Sommarlov med massor av aktiviteter för barn och unga

När sommarlovet nu är här är det dags för en rad spännande aktiviteter för barn och ungdomar upp till 19 år i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Från Märsta till Valsta och Rosersberg samt Sigtuna finns det massor att utforska och delta i under de soliga sommarmånaderna.

Brobygget och Fritidsbanken på Valsta torg
För tredje året i rad slår Brobygget upp sina portar på Valsta torg. Hit är alla välkomna att delta i en mängd roliga aktiviteter som arrangeras av Brobyggets engagerade personal. Fritidsbanken, som är en del av Brobygget, erbjuder utlåning av diverse prylar för att göra sommaren ännu mer spännande och aktiv. Brobygget håller öppet från den 17 juni till den 17 augusti, varje dag mellan klockan 12:00 och 16:00.

Fritidsbanken på resande fot
Under vecka 24-26 tar Fritidsbanken med sig sin husbil till Midgårdsbadet och Steningebadet. Här kan barn och ungdomar låna allt från sportutrustning till brädspel och skapa minnen för livet vid vattnet.

Sommaröppet på Midgårdsbadet
Midgårdsbadet bjuder in till dagliga äventyr i sitt populära utomhusbad. Säsongen är i full gång och badet kommer att hålla öppet ända till den 18 augusti. Perfekt för simning och vattenlek under varma sommardagar.

Valsta Fritidsgård och Ungdomens hus
Valsta Fritidsgård bjuder in till kreativa aktiviteter som streetart och utflykter. Ungdomens hus stoltserar med en nyöppnad musikstudio där unga talanger kan få coachning och utforska sin musikaliska kreativitet. För den konstintresserade finns även ValstaKonst med sin inspirerande skapande ateljé.

Hitta din sommarlovsaktivitet
Samtliga aktiviteter och evenemang finns samlade på Sigtuna kommuns officiella hemsida. Där kan du enkelt hitta information om tider, platser och hur du kan delta i sommarens alla spännande möjligheter.

Med så många spännande aktiviteter att välja mellan ser sommarlovet i Sigtuna kommun ut att bli minnesvärt för alla som är lediga. Ta chansen att delta och upplev en sommar fylld av skratt, lärande och nya vänskaper i vårt vackra kommun!

För mer information besök Sigtuna kommuns hemsida

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Kultur & Nöje Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Kultur & Nöje Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Kultur & Nöje Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Kultur & Nöje Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Kultur & Nöje Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out