eldsjal2024_pan

Sommarens vägarbeten i kommunen

Trafikverket genomför den del vägarbeten i sommar som påverkar kommunen.

centrum_artikel_host

Fyra vägarbeten kommer att påverka trafiken i kommunen under sommaren. Väg 263 är ett pågående projekt mellan ”Tullen” och Steningehöjden/Ölsta där det byggs en rondell. Arbetet beräknas pågå till i slutet av hösten/början vintern.

Men utöver det kommer Arlandaleden att asfalteras med start nästa vecka. Även väg 905 mellan Måby till Nybygget berörs. Båda dessa arbeten pågår fram till 13:e juni.

Väg 858 mellan Hargsbro och Skalmsta pågår sedan 11:e maj till och med 30/7. Får är det ledningsarbete som pågår med nedsatt hastighet till 39 km/h. PÅ väg 932 mellan Karby-Herresta pågår kabelarbete och vid ett stort antal tillfällen till och med 18/1 2022 kommer hastigheten sättas ner till 30 km/h. Arbetet uppges ha stor påverkan på trafiken i båda riktningar.

mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
spedition_outsider
nrh_sigtuna