eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Sommaren är redan här

Den meteorologiska sommaren är här. Definitionen för en sådan är att medeltemperaturen ska ligga över tio grader fem dagar i rad.

centrum_artikel_host

Sommaren anlände till kommunen 9 maj, det är mellan 6-11 dagar för tidigt jämfört med det ungefärliga medeldatumet mellan 1961-1990 och en 1-6 dagar för tidigt jämfört med medeldatumet för 1991-2020. Det visar mätningar från SMHI som Newsworthy har sammanställt. Sommaren uppges ha tidigarelagts på grund av klimatförändringar och sedan 1961-1990 så är det alltså dryga veckan för tidigt.

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out