centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Soligt Valborgsväder att vänta

Valborgsmässoafton är en traditionell högtid som firas runt om i Sverige, men vädret kan vara en avgörande faktor för hur mycket man kan njuta av festligheterna. Enligt SMHI ser det dock ut att bli soligt väder på Valborgsmässoafton i södra Sverige, även om temperaturen kan kännas lite låg

centrum_artikel_host

Söndagen den 30 april är det Valborgsmässoafton och väderprognosen ser ut att bjuda på en del sol i södra Sverige. Enligt SMHI kommer temperaturen att ligga runt 10 grader i Sigtuna kommun, men under förmiddagen och eftermiddagen kommer det att vara mellan 5-7 grader.

Kvällen kommer att bli kall och vid tidpunkten för brasan väntas det vara cirka 6-7 grader, men soligt. Det är alltså en god idé att klä sig varmt för att kunna njuta av den traditionsenliga brasan på ett behagligt sätt.

Även om temperaturen kan kännas lite låg är det ändå en glädjande nyhet att solen kommer att titta fram och göra Valborgsmässoaftonen ljus och trevlig. Ta på dig något varmt och bjud in våren på ett härligt sätt!

Läs mer: Här kan du fira valborg

Denna text genererades med uppgifter från SMHI och med hjälp av en textrobot

hockeyskola_helsida
ica_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
skanela_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
skanela_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh