centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Soligt Valborgsväder att vänta

Valborgsmässoafton är en traditionell högtid som firas runt om i Sverige, men vädret kan vara en avgörande faktor för hur mycket man kan njuta av festligheterna. Enligt SMHI ser det dock ut att bli soligt väder på Valborgsmässoafton i södra Sverige, även om temperaturen kan kännas lite låg

centrum_artikel_host

Söndagen den 30 april är det Valborgsmässoafton och väderprognosen ser ut att bjuda på en del sol i södra Sverige. Enligt SMHI kommer temperaturen att ligga runt 10 grader i Sigtuna kommun, men under förmiddagen och eftermiddagen kommer det att vara mellan 5-7 grader.

Kvällen kommer att bli kall och vid tidpunkten för brasan väntas det vara cirka 6-7 grader, men soligt. Det är alltså en god idé att klä sig varmt för att kunna njuta av den traditionsenliga brasan på ett behagligt sätt.

Även om temperaturen kan kännas lite låg är det ändå en glädjande nyhet att solen kommer att titta fram och göra Valborgsmässoaftonen ljus och trevlig. Ta på dig något varmt och bjud in våren på ett härligt sätt!

Läs mer: Här kan du fira valborg

Denna text genererades med uppgifter från SMHI och med hjälp av en textrobot

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider