sap_feb_pan
Foto: Genrebild

Solcellseffekten i Sigtuna Kommun ökar med rekordnivåer

Sigtuna Kommun har sett en otrolig ökning av installerad effekt från nätanslutna solcellsanläggningar per capita, med en imponerande ökning på 432 procent sedan 2018.

centrum_artikel_host

Invånarna i Sigtuna placerar sig för närvarande bland de främsta i länet när det kommer till att generera effekt från solcellsanläggningar som är anslutna till elnätet. Jämförelsesajten elbyte.se har sammanställt data som tydligt visar den starka ökningen av energiproduktionen från solceller under de senaste fem åren. År 2018 låg produktionen på cirka 40 watt per person, medan den 2022 steg till över 225 watt.

”Solcellstrenden har verkligen tagit fart, och det är uppenbart att fler och fler väljer det gröna alternativet. Det blir intressant att se hur ekonomin och lågkonjunkturen kan påverka möjligheten att investera i solceller”, kommenterar Georg Essinger, elmarknadsexpert på elbyte.se.

Beträffande 2022 framgår det att kommuner från södra Sverige tar täten när det gäller antal watt per person. Skurup (1366) och Sjöbo (1158) i Skåne toppar listan, följt av Borgholm (943) och Mörbylånga (648) på Öland. I Stockholms län är det Norrtälje (338), Ekerö (312) och Nykvarn (290) som befinner sig i toppen när det kommer till solcellseffekt per person.

centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
sportlov
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

connys_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

funkisfest_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
connys
funkisfest_outsider