centrum_panorama_hostshopping
Sofia WernerFoto: Privat

Sofia initiativtagare till Barnvagnsmarschen i Märsta

Sofia Werner är initiativtagare till Barnvagnsmarschen i Märsta som äger rum i Märsta mellan 22-27 oktober.

centrum_artikel_host

Det är RFSU som ligger bakom Barnvagnsmarschen i hela landet, i Sigtuna kommun är Sofia Werner initiativtagare till den lokala marschen. Hon fungerar som Barnvagnsmarschens ambassadör, när man är med i marschen möter man upp ambassadören och tankar kunskap om mödradödlighet. Hon finns i Märsta Centrum 25 oktober mellan 12-16 och delar ut regnskydd eller en väska om man anmäler sig.

Eftersom marschen i år är covid-anpassad väljer man själv när man ska delta mellan 22-27 oktober. Man kan också sätta ut sin egen marsch på Barnvagnsmarschens hemsida. Syftet med marschen är att uppmärksamma att det varje dag dör 800 kvinnor av en graviditet, förlossning eller osäker abort runt om i världen. Genom utbildade barnmorskor skulle antalet kunna minska. Man kan delta med eller utan barnvagn.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider