sap_pan23
Sofia WernerFoto: Privat

Sofia initiativtagare till Barnvagnsmarschen i Märsta

Sofia Werner är initiativtagare till Barnvagnsmarschen i Märsta som äger rum i Märsta mellan 22-27 oktober.

centrum_artikel_host

Det är RFSU som ligger bakom Barnvagnsmarschen i hela landet, i Sigtuna kommun är Sofia Werner initiativtagare till den lokala marschen. Hon fungerar som Barnvagnsmarschens ambassadör, när man är med i marschen möter man upp ambassadören och tankar kunskap om mödradödlighet. Hon finns i Märsta Centrum 25 oktober mellan 12-16 och delar ut regnskydd eller en väska om man anmäler sig.

Eftersom marschen i år är covid-anpassad väljer man själv när man ska delta mellan 22-27 oktober. Man kan också sätta ut sin egen marsch på Barnvagnsmarschens hemsida. Syftet med marschen är att uppmärksamma att det varje dag dör 800 kvinnor av en graviditet, förlossning eller osäker abort runt om i världen. Genom utbildade barnmorskor skulle antalet kunna minska. Man kan delta med eller utan barnvagn.

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

sap_sep23_helsida
ica_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

nrh_sigtuna

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out