sap_feb_pan
Foto: Sigtuna kommun

Socialstyrelsen ger kommunen 23 miljoner statsbidrag

Sigtuna kommun är en av cirka 230 kommuner som får statsbidrag för att minska andelen timanställda i äldreomsorgen.

centrum_artikel_host

Socialstyrelsen har tilldelat ett stort antal kommuner statsbidrag för att minska andelen timanställd inom äldreomsorgen. Sigtuna kommun tilldelas hela 23 miljoner enligt pressmeddelandet från Socialstyrelsen. Totalt är det nästan tre miljarder som delas ut till cirka 230 av 290 kommuner.
– Tillgången till hälso- och sjukvård behöver förbättras för de som bor på särskilda boenden för äldre i dag, bland annat genom att fler sjuksköterskor anställs. Det totala antalet sjuksköterskor har ökat över tid, men i kommunerna har antalet minskat trots att vårdbehoven vuxit. För att öka kontinuiteten och tryggheten för äldre personer med omsorg är det också viktigt att minska andelen timanställd personal. Den här satsningen är en del i ett stort arbete som nu görs för att förbättra äldres vård och omsorg, säger Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen.

Josefin Brodd (M), vice ordförande, berättar för märsta.nu att bidraget är prestationsbaserat och att kommunen får dem för att man förbättrats inom äldreomsorgen under de senaste två åren.
– Sigtuna kommun har under 2020 och 2021 uppvisat en tydlig förbättring när det gäller andelen timvikarie, dvs lyckats minska andelen timvikarier. Därför blir kommunen nu tilldelad ca 23 miljoner för lyckat arbete.

Utöver de 23 miljonerna får Sigtuna också fyra miljoner som är riktat mot att utöka bemanning av sjuksköterskor i särskilt boende.
– Även när det gäller detta, så får vi medel utifrån en förbättring i antal sjuksköterskor/god bemanning av sjuksköterskor, samt en förbättring när det gäller påbörjad vidareutbildning från undersköterska till sjuksköterska för befintlig personal.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

funkisfest_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

connys_helsida
sportlov
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

fritidsbanken_sportlov

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
funkisfest_outsider
spedition_outsider