defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Socialstyrelsen ger kommunen 23 miljoner statsbidrag

Sigtuna kommun är en av cirka 230 kommuner som får statsbidrag för att minska andelen timanställda i äldreomsorgen.

centrum_artikel_host

Socialstyrelsen har tilldelat ett stort antal kommuner statsbidrag för att minska andelen timanställd inom äldreomsorgen. Sigtuna kommun tilldelas hela 23 miljoner enligt pressmeddelandet från Socialstyrelsen. Totalt är det nästan tre miljarder som delas ut till cirka 230 av 290 kommuner.
– Tillgången till hälso- och sjukvård behöver förbättras för de som bor på särskilda boenden för äldre i dag, bland annat genom att fler sjuksköterskor anställs. Det totala antalet sjuksköterskor har ökat över tid, men i kommunerna har antalet minskat trots att vårdbehoven vuxit. För att öka kontinuiteten och tryggheten för äldre personer med omsorg är det också viktigt att minska andelen timanställd personal. Den här satsningen är en del i ett stort arbete som nu görs för att förbättra äldres vård och omsorg, säger Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen.

Josefin Brodd (M), vice ordförande, berättar för märsta.nu att bidraget är prestationsbaserat och att kommunen får dem för att man förbättrats inom äldreomsorgen under de senaste två åren.
– Sigtuna kommun har under 2020 och 2021 uppvisat en tydlig förbättring när det gäller andelen timvikarie, dvs lyckats minska andelen timvikarier. Därför blir kommunen nu tilldelad ca 23 miljoner för lyckat arbete.

Utöver de 23 miljonerna får Sigtuna också fyra miljoner som är riktat mot att utöka bemanning av sjuksköterskor i särskilt boende.
– Även när det gäller detta, så får vi medel utifrån en förbättring i antal sjuksköterskor/god bemanning av sjuksköterskor, samt en förbättring när det gäller påbörjad vidareutbildning från undersköterska till sjuksköterska för befintlig personal.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

defacto_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

ica_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

seniordag_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

mp_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

joes-helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
seniordag_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
connys
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
joes_outsider