centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson (S)Foto: Pressbild

Socialdemokraterna oroade över sjunkande valdeltagande

Socialdemokraterna är nöjda med sitt valresultat men är oroade över det sjunkande valdeltagandet. 2

centrum_artikel_host

Trots att Socialdemokraterna ökade sitt stöd med 3,5 % och fick flest röster i kommunen under det senaste EU-valet, uttrycker partiet stor oro över det minskande valdeltagandet. I årets val sjönk deltagandet i kommunen till 44,5 %, jämfört med 46,87 % år 2019.

”Vi är otroligt glada över att ha vunnit valet och vill tacka alla våra väljare, men vi behöver ta krafttag nu. Redan i december 2022 föreslog vi i en motion att kommunledningskontoret skulle ta fram en handlingsplan för att öka valdeltagandet. Kommunen behöver göra mer för att sprida kunskap om demokratins betydelse,” säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd.

Socialdemokraterna har även föreslagit att kommunledningskontoret skulle genomföra en grundlig analys av det låga valdeltagandet inför årets EU-val. I andra kommuner har man engagerat civilsamhället mer och anställt valambassadörer för att nå ut till grupper som traditionellt sett deltar mindre i val.

”Det är förvånande och beklagligt att Moderaterna och Sverigedemokraterna inte ser allvaret i situationen och vägrar vidta åtgärder för att stärka demokratin i vår kommun,” säger Ann Bly Lässman (S), ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
fritidsbanken_outsider