centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Socialdemokraterna: Nya uppgifter för oss

Socialdemokraterna bemöter den kritik riktas mot dem från Uppdrag granskning: - Det som redaktionen presenterat för oss, och som ska ha ägt rum för mellan 10 och 15 år sedan, har varit helt nya uppgifter för oss, säger lokale S-ordföranden Björn Stenutz

centrum_artikel_host

Ikväll sänds Uppdrag granskning på SVT eller SVT Play. Programmet handlar om att dåvarande S-ledning med Anders Johansson, numera Sandén, tagit gynnat PEAB och i sin tur fått gåvor av byggbolaget. Den nuvarande socialdemokratiska ledningen som har få, om ens någon, koppling till åren 2005-2010, uppger i ett pressmeddelande att uppgifterna som presenteras för dem av Uppdrag Granskning är helt nya.
– Vi ser allvarligt på anklagelserna, väl medvetna om att det är länge sedan det ska ha hänt. Vi har gjort vad vi kunnat för att vara behjälpliga med att svara på frågor och göra efterforskningar i vår egen bokföring och övriga underlag från den tiden, säger ordföranden Björn Stenutz.

Socialdemokraterna i Sigtuna kommun har skickat ett brev till byggbolaget Peabs koncernledning med begäran om att få ta del av den granskningsrapport som Uppdrag Granskning baserar sin rapportering på.

Nuvarande oppositionsrådet som tog över kort efter att förra Uppdrag granskning sändes 2017 får återigen en uppförsbacke att arbeta i:
– Jag som förtroendevald vet att just förtroende är en färskvara och jag själv arbetar hela tiden med att visa kommuninvånarna varför vi socialdemokrater förtjänar deras röster i nästa val. Så på det sättet känns det som nu kommer fram både som en uppförsbacke och orättvist eftersom detta ska ha utspelat sig flera år innan jag själv blev politiskt aktiv, säger hon.

Hon fortsätter satsa på kommunen, bland annat avsade hon sig en riksdagsplats för att jobba med lokalpolitiken.
– Jag är väl medveten om att det blir tufft men vet samtidigt att det som framställs i programmet inte är så vi socialdemokrater bedriver vår verksamhet. Vi vill möta väljarna i ärliga samtal om politiska idéer och förslag för att vinna förtroende. Det är vad politik ska handla om.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys