eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Socialdemokraterna efterlyser åtgärder för ökat valdeltagande i EU-valet

Socialdemokraterna i Sigtuna kommun tar ställning inför det kommande Europaparlamentsvalet den 9 juni 2024 genom att uppmana kommunen att vidta åtgärder för att öka valdeltagandet.

centrum_artikel_host

Med endast 46,9-procentigt valdeltagande i EU-valet 2019 anser Socialdemokraterna att kraftfulla initiativ behövs för att uppmuntra fler invånare att utöva sin rösträtt och påverka EU-politiken.

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) understryker att demokratin inte bör tas för given och att det låga valdeltagandet inte nödvändigtvis speglar avsaknad av åsikter. För att öka engagemanget i Europaparlamentsvalet 2024 föreslår Socialdemokraterna att kommunen använder sig av valambassadörer, som aktivt kan informera och engagera invånare om valproceduren och röstningstider.

Marie Axelsson (S) kommenterar partiets förslag: ”Därför har vi skickat in en motion till kommunfullmäktige om att införa valambassadörer som arbetar uppsökande för att få fler invånare att rösta och göra demokratin mer inkluderande.”

Utöver valambassadörer föreslår Socialdemokraterna även annonseringskampanjer som når varje hushåll i kommunen och kräver tydligt märkta och lättillgängliga röstningslokaler. Genom dessa åtgärder hoppas partiet på ett ökat valdeltagande och en mer inkluderande demokrati i Sigtuna kommun.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
storemore_out