centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Snöskyfflare lurar äldre

En ny metod för att lura äldre har anmälts till Stockholmspolisen idag, gärningsmännen erbjuder sig att skotta snö och på så vis lura äldre på pengar: - De här personerna kommer på nya metoder hela tiden, de är ute efter att luras och snön är nu den nya metoden, säger Albin Näverberg på Stockhomspolisen till SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

Vid tre tillfällen under dagen har personer i Stockholms län anmält till polisen att de varit i kontakt med personer som erbjuder snöskottning eller i ett fall montering av snöskydd. Samtliga anmälare är äldre.
– Händelserna sätts i samband med brott eller försök till brott. Anhöriga kan meddela sina äldre och kanske även hjälpa till med snöskottningen, skriver Polisen på sin hemsida.

Det är oklart om något fall finns i Sigtuna kommun men i Södertälje lurades en kvinna då en person erbjöd att montera snöskydd, kvinnan betalade handpenning men ingen dök upp för att göra färdigt jobbet.
– Folk måste börja hjälpa varandra, besök era anhöriga, då blir de mindre sårbara, säger Albin Näverberg vid Polisen i Stockholm enligt SVT Stockholm.

mp_tack_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

pantamera_avc_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna