eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild/Gediminas Dzemionas

Snöfria jular blir allt vanligare

Sigtuna kommun kommer att förlora tre av fem snödagar inom 50 år om inte utsläppen minskar enligt Newsworthy.

centrum_artikel_host

Det blev ingen vit jul i år heller, faktum är att det bara varit tre vita jular i kommunen under 2010-talet. Newsworthy har med hjälp av SMHI:s klimatmodeller tagit fram hur det kommer att se ut i kommunen i framtiden när det gäller snöfall. Mest snö fanns 2020 med 34 centimeters snödjup.

Enligt klimatmodellen kommer kommunen förlora 3 av fem snödagar inom 50 år. De senaste decennierna har kommunen kunnat räkna med i snitt 44 dagar med minst fem centimeters snödjup, alltså ungefär sex veckor under en typisk vinter.

I framtiden kommer det dock bara att finnas snö i mellan 4-15 dagar i kommunen under en typisk vinter, vi förlorar således 29 snödagar. Snölösheten flyttar även norrur och i år kan den nå så långt norrut som Gävle.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna