eldsjal2024_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Snatterierna i kommunens butiker ökade kraftigt

Snatterierna i kommunens butiker är just nu på den högsta nivån sedan 2006 och det tredje kvartalet anmäldes 129 snatterier runt om i butikerna.

centrum_artikel_host

Under det tredje kvartalet 2023 rapporterades en oroande ökning av butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun enligt nyligen publicerad statistik från Brottsförebyggande Rådet (Brå) som Newsworthy har sammanställt. Antalet anmälda fall av butiksstölder och snatterier nådde en rekordnivå, med 129 rapporterade brott under kvartalet, vilket är den högsta noteringen sedan 2006.

Det är ovanligt att se en så kraftig ökning inom detta område under så kort tid. Sett över de senaste tolv månaderna har det skett en dramatisk ökning på hela 215 procent jämfört med samma period föregående år. Genomsnittet för antalet anmälningar av butiksstölder och snatterier per kvartal i Sigtuna kommun sedan 2006 har varit 58 fall.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out