moderat_pan_nov
Foto: Göteborg Energi

Snart kan det vara slut med gratisladdning

Sigtuna kommun överväger att ta bort gratis laddning för elbilar runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Under flera års tid har man kunnat ladda sin elbil på bland annat Strandvägen i Sigtuna, det finns ett antal andra laddstolpar som kommunen tillhandahåller där laddningen sker gratis men som kommunen betalar för. Enligt Ulf Sävström, utredare på Teknik och servicekontoret, har Sigtuna kommun i likhet med andra kommuner inte tagit betalt vid laddning i kommunala stolpar.

En utredning genomförs just nu och under hösten har man arbetat för att hitta tekniska lösningar på hur man ska börja ta betalt.
– Anledningar till att det tar tid är att hantering av en extern betalningstjänst för laddning av el innehåller många delar, dels måste det finnas en elleverantör, vidare flera specialtjänster så som betalföretag och molntjänst. Laddstolpen måste också innehålla möjlighet till digital uppkoppling och kunna fjärrstyras, berättar Ulf Sävström.

Den exakta notan för vad gratis-laddning har kostat är i skrivande stund inte offentlig. Men varje stolpe har kostat 35 000 kronor att få på plats.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
pantamera_out
marknaden_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh