sap_feb_pan
Foto: Göteborg Energi

Snart kan det vara slut med gratisladdning

Sigtuna kommun överväger att ta bort gratis laddning för elbilar runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Under flera års tid har man kunnat ladda sin elbil på bland annat Strandvägen i Sigtuna, det finns ett antal andra laddstolpar som kommunen tillhandahåller där laddningen sker gratis men som kommunen betalar för. Enligt Ulf Sävström, utredare på Teknik och servicekontoret, har Sigtuna kommun i likhet med andra kommuner inte tagit betalt vid laddning i kommunala stolpar.

En utredning genomförs just nu och under hösten har man arbetat för att hitta tekniska lösningar på hur man ska börja ta betalt.
– Anledningar till att det tar tid är att hantering av en extern betalningstjänst för laddning av el innehåller många delar, dels måste det finnas en elleverantör, vidare flera specialtjänster så som betalföretag och molntjänst. Laddstolpen måste också innehålla möjlighet till digital uppkoppling och kunna fjärrstyras, berättar Ulf Sävström.

Den exakta notan för vad gratis-laddning har kostat är i skrivande stund inte offentlig. Men varje stolpe har kostat 35 000 kronor att få på plats.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
spedition_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

steningekompani_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

sportlov
fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
stentekompani_outsider