defacto_pan2020
Foto: Göteborg Energi

Snart kan det vara slut med gratisladdning

Sigtuna kommun överväger att ta bort gratis laddning för elbilar runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Under flera års tid har man kunnat ladda sin elbil på bland annat Strandvägen i Sigtuna, det finns ett antal andra laddstolpar som kommunen tillhandahåller där laddningen sker gratis men som kommunen betalar för. Enligt Ulf Sävström, utredare på Teknik och servicekontoret, har Sigtuna kommun i likhet med andra kommuner inte tagit betalt vid laddning i kommunala stolpar.

En utredning genomförs just nu och under hösten har man arbetat för att hitta tekniska lösningar på hur man ska börja ta betalt.
– Anledningar till att det tar tid är att hantering av en extern betalningstjänst för laddning av el innehåller många delar, dels måste det finnas en elleverantör, vidare flera specialtjänster så som betalföretag och molntjänst. Laddstolpen måste också innehålla möjlighet till digital uppkoppling och kunna fjärrstyras, berättar Ulf Sävström.

Den exakta notan för vad gratis-laddning har kostat är i skrivande stund inte offentlig. Men varje stolpe har kostat 35 000 kronor att få på plats.

karnkraft_m_topp
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

defacto_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

connys_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

ica_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

centrum_host_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
mp_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
connys
seniordag_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider