eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Snart har vartannat barn tagit vaccin

Andel vaccinerade ökade med cirka en procentenhet förra veckan enligt siffror från FHM.

centrum_artikel_host

Nästan 75 procent av befolkningen i kommunen över 12 år har tagit minst en dos av vaccin mot covid-19, det är nu 31 346 kommuninvånare med en dos och 28 288 som tagit dos två vilket är 67,4 procent.

FHM:s siffror visar att nästan vartannat barn mellan 12-15 år tagit minst en dos, nästan tio procent har tagit två doser. Sex av tio 16-17-åringar har även tagit en dos. Vaccineringsgaden anses lägre bland personer i kommunen under 40 år där det är cirka två av tre som tagit en dos i åldersgrupperna 18-29 och 30-39. Kommuninvånare över 50 år har hög vaccineringsgrad.

Region Stockholm uppger att det på fredagen var 84 som var inlagda på sjukhus även om antalet smittofall ökat. 16 personer vårdades på intensiven.
– Det är allvarligt att antalet patienter som är så svårt sjuka att de behöver intensivvård till följd av covid-19 ökat under den senaste veckan. Det är för tidigt att säga om det är en tillfällighet eller början på en negativ trend, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nationaldag_outsider