sap_pan23
Foto: Region Örebro län

Snart har vartannat barn tagit vaccin

Andel vaccinerade ökade med cirka en procentenhet förra veckan enligt siffror från FHM.

centrum_artikel_host

Nästan 75 procent av befolkningen i kommunen över 12 år har tagit minst en dos av vaccin mot covid-19, det är nu 31 346 kommuninvånare med en dos och 28 288 som tagit dos två vilket är 67,4 procent.

FHM:s siffror visar att nästan vartannat barn mellan 12-15 år tagit minst en dos, nästan tio procent har tagit två doser. Sex av tio 16-17-åringar har även tagit en dos. Vaccineringsgaden anses lägre bland personer i kommunen under 40 år där det är cirka två av tre som tagit en dos i åldersgrupperna 18-29 och 30-39. Kommuninvånare över 50 år har hög vaccineringsgrad.

Region Stockholm uppger att det på fredagen var 84 som var inlagda på sjukhus även om antalet smittofall ökat. 16 personer vårdades på intensiven.
– Det är allvarligt att antalet patienter som är så svårt sjuka att de behöver intensivvård till följd av covid-19 ökat under den senaste veckan. Det är för tidigt att säga om det är en tillfällighet eller början på en negativ trend, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

connys_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
connys
hockeyskola_outsider
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
socialdem_sep23_outsider