valstadagen_pan
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Snart har var femte vaccinerats

Vaccineringstakten ökar nu snabbt i kommunen och snart har var femte kommuninvånare över 18 fått minst en dos.

centrum_artikel_host

Efter vecka 15 har 17,3 procent av kommuninvånare över 18 fått minst en dos, 5,5 procent har fått två doser enligt siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt. 6480 personer i kommunen har fått en dos. Norrtälje har fortsatt högst vaccinationstakt med 28 procent. Lägsta takten finns i Sundbyberg med 13 procent, Sigtuna hör fortsatt till kommunerna som har låg andel vaccinerade.

Vaccineringen sker enligt den prioriteringsgrupp som Region Stockholm fastställt och som måste följas. Just nu vaccineras 65+ och man räknar med att erbjuda alla över 18 år vaccin från i mitten av maj. Med den vaccineringstakt som nu pågår i regionen kommer cirka 2 av 3 stockholmare vara vaccinerade till i augusti.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Wenngarns_cafe_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

connys_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
student_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
mp_outsider
joes_outsider
nrh
wenngarn_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider