moderat_pan_nov
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Snart har var femte vaccinerats

Vaccineringstakten ökar nu snabbt i kommunen och snart har var femte kommuninvånare över 18 fått minst en dos.

centrum_artikel_host

Efter vecka 15 har 17,3 procent av kommuninvånare över 18 fått minst en dos, 5,5 procent har fått två doser enligt siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt. 6480 personer i kommunen har fått en dos. Norrtälje har fortsatt högst vaccinationstakt med 28 procent. Lägsta takten finns i Sundbyberg med 13 procent, Sigtuna hör fortsatt till kommunerna som har låg andel vaccinerade.

Vaccineringen sker enligt den prioriteringsgrupp som Region Stockholm fastställt och som måste följas. Just nu vaccineras 65+ och man räknar med att erbjuda alla över 18 år vaccin från i mitten av maj. Med den vaccineringstakt som nu pågår i regionen kommer cirka 2 av 3 stockholmare vara vaccinerade till i augusti.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh