centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Snart har var femte vaccinerats

Vaccineringstakten ökar nu snabbt i kommunen och snart har var femte kommuninvånare över 18 fått minst en dos.

centrum_artikel_host

Efter vecka 15 har 17,3 procent av kommuninvånare över 18 fått minst en dos, 5,5 procent har fått två doser enligt siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt. 6480 personer i kommunen har fått en dos. Norrtälje har fortsatt högst vaccinationstakt med 28 procent. Lägsta takten finns i Sundbyberg med 13 procent, Sigtuna hör fortsatt till kommunerna som har låg andel vaccinerade.

Vaccineringen sker enligt den prioriteringsgrupp som Region Stockholm fastställt och som måste följas. Just nu vaccineras 65+ och man räknar med att erbjuda alla över 18 år vaccin från i mitten av maj. Med den vaccineringstakt som nu pågår i regionen kommer cirka 2 av 3 stockholmare vara vaccinerade till i augusti.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna