eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Snart har åtta av tio tagit vaccin

Andelen vaccinerade går sakta uppåt och snart har 80 procent tagit en första dos. Samtidigt meddelar FHM att tre av fyra covid-19-fall vecka 2 var personer som redan var vaccinerade.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun ligger lågt till gällande vaccinering mot covid-19 i jämförelse med andra kommuner i länet. 77,6 procent har tagit en dos enligt FHM och 72,5 har tagit dos två. Cirka en av tre har tagit tredje dosen. I jämförelse med grannkommunerna ligger Knivsta på 93 procent med dos ett, Vallentuna har 87 procent och Väsby samt Bro ligger strax över 90 procent.

Totalt sett i Sverige för vecka 2 har cirka 165 000 fall av covid-19 rapporterats in, 25 procent av dessa ska röra ovaccinerade personer, resterande är vaccinerade.
– Ökningen bland vaccinerade de senaste veckorna bedöms bero på att vaccinets effekt mot infektion är lägre för omikronvarianten jämfört med deltavarianten. Den faktiska skillnaden mellan grupperna är svår att bedöma å de kan vara olika benägna att testa sig vid symtom, skriver FHM i sin senaste veckorapport.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider