centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

Snart har åtta av tio tagit vaccin

Andelen vaccinerade går sakta uppåt och snart har 80 procent tagit en första dos. Samtidigt meddelar FHM att tre av fyra covid-19-fall vecka 2 var personer som redan var vaccinerade.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun ligger lågt till gällande vaccinering mot covid-19 i jämförelse med andra kommuner i länet. 77,6 procent har tagit en dos enligt FHM och 72,5 har tagit dos två. Cirka en av tre har tagit tredje dosen. I jämförelse med grannkommunerna ligger Knivsta på 93 procent med dos ett, Vallentuna har 87 procent och Väsby samt Bro ligger strax över 90 procent.

Totalt sett i Sverige för vecka 2 har cirka 165 000 fall av covid-19 rapporterats in, 25 procent av dessa ska röra ovaccinerade personer, resterande är vaccinerade.
– Ökningen bland vaccinerade de senaste veckorna bedöms bero på att vaccinets effekt mot infektion är lägre för omikronvarianten jämfört med deltavarianten. Den faktiska skillnaden mellan grupperna är svår att bedöma å de kan vara olika benägna att testa sig vid symtom, skriver FHM i sin senaste veckorapport.

nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
pantamera_out
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host