centrum_panorama_hostshopping
Testerna kommer genomföras på Clarion Hotel ArlandaFoto: Clarion Hotel Arlanda

Snabbtester startas upp på Arlanda

Läkarintyg har fått i uppdrag att starta igång PCR-test av covid-19 på Arlanda och har tecknat avtal med ett flygbolag om tester.

centrum_artikel_host

AlphaHelix kommer att leverera fyra enheter för PCR-tester av covid-19 på Clarion Hotel för Läkarintygs räkning. Det är provtagningsverksamhet som möjliggör leverans av intyg för både resenärer, flygbesättning och personal inom två timmar. Verksamheten beräknas pågå i ett halvår och ett avtal finns med ett flygbolag. 200 tester om dagen ska kunna genomföras men om AlphaHelix levererar mer instrument så kan Läkarintyg öka kapaciteten. Testerna ser covid-19 och PCR är en känslig teknik för att upptäcka virus och bakterier enligt Alpha

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider