Foto: Bostad Stockholm

Snabbaste förmedlingen på sju år

En man från Sollentuna fick bostad i Märsta Centrum efter bara 16 dagars.

Stockholms stads bostadsförmedling som förmedlar åt FastPartner förmedlade en lägenhet i Märsta Centrum till en man från Sollentuna som bara hade kötid på 16 dagar rapporterar Hem & Hyra. Det är den kortaste kötiden sedan 2014 då en lägenhet förmedlades i Haninge. Sollentunabon fick en nyproducerad tvåa på 43 kvadratmeter.
– Jag trodde aldrig att jag skulle få en bostad genom kön. Vänner har sagt att jag måste vänta i mellan 10 och 15 år för att få något genom bostadskön, säger mannen enligt tidningen Hem & Hyra.

Mannen har anmält sig till en mängd köer. Den senaste var alltså Stockholms stads. Beskedet om den nya lägenheten i Märsta kom samtidigt som han och hans fru fick besked om att de måste lämna den lägenhet som de delade med en annan familj.
– Du får en frihet med ett förstahandskontrakt och en egen lägenhet. Du betalar dubbla hyran i andrahand. Delar badrum, ibland med okända, fortsätter mannen.

På grund av pandemin var det ingen visning men han skickade in intyg på inkomst och anställningsavtal. I början av juni flyttade de in och trivs bra i Märsta då de har vänner i området och ett socialt liv.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening