helsida_bostad
Foto: Bostad Stockholm

Snabbaste förmedlingen på sju år

En man från Sollentuna fick bostad i Märsta Centrum efter bara 16 dagars.

Stockholms stads bostadsförmedling som förmedlar åt FastPartner förmedlade en lägenhet i Märsta Centrum till en man från Sollentuna som bara hade kötid på 16 dagar rapporterar Hem & Hyra. Det är den kortaste kötiden sedan 2014 då en lägenhet förmedlades i Haninge. Sollentunabon fick en nyproducerad tvåa på 43 kvadratmeter.
– Jag trodde aldrig att jag skulle få en bostad genom kön. Vänner har sagt att jag måste vänta i mellan 10 och 15 år för att få något genom bostadskön, säger mannen enligt tidningen Hem & Hyra.

Mannen har anmält sig till en mängd köer. Den senaste var alltså Stockholms stads. Beskedet om den nya lägenheten i Märsta kom samtidigt som han och hans fru fick besked om att de måste lämna den lägenhet som de delade med en annan familj.
– Du får en frihet med ett förstahandskontrakt och en egen lägenhet. Du betalar dubbla hyran i andrahand. Delar badrum, ibland med okända, fortsätter mannen.

På grund av pandemin var det ingen visning men han skickade in intyg på inkomst och anställningsavtal. I början av juni flyttade de in och trivs bra i Märsta då de har vänner i området och ett socialt liv.

bjurfors_helsida

JM utvecklar kvarter i Sigtuna

Bostad JM har fått ett uppdrag om att utveckla ett kvarter i Sigtuna stadsängar med inspiration från stadens äldre kärna: - Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen, säger Kim Hultén, projektledare för Sigtuna stadsängar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022