eu_valet_panorama
Smittskyddsläkare i Region Stockholm Maria Rotzén ÖstlundFoto: Region Stockholm/Anna Molander

Smittskyddsläkaren: Vaccinerade och ovaccinerade ska följa rekommendationer

Smittskyddsläkaren Maria Rotzen Östlund uppmanar både ovaccinerade och vaccinerade att hålla rekommendationer för att minska smittspridning i länet.

centrum_artikel_host

Nästan 2200 nya fall av covid-19 rapporterades in mellan 10-16 augusti bland länsborna. 62 personer uppges vårdas på sjukhus men ingen person har avlidit med covid-19 senaste veckan. Region Stockholm konstaterar att ökningen av antalet fall mellan vecka 31 och 32 är knappt 20 procent.
– Nu börjar skolor och utbildningar samtidigt som många är tillbaka från semestrarna. Vi vet att drygt 40 procent av länets invånare ännu inte tagit båda sina doser vaccin. Det gör att vi alla måste fortsätta följa rekommendationerna oavsett om vi är vaccinerade eller inte för att minska risken för fortsatt smittspridning, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

De två viktigaste rekommendationerna är att stanna hemma vid symtom och att provta sig samt att hålla två meters avstånd. Åtta personer ska vara i behov av intensivvård i Region Stockholm, 44 vårdas på akutsjukhus och 10 i geriatrisk vård. Totalt under pandemin har 263 000 stockholmare bekräftats smittade med covid-19. Förra veckan i kommunen var det knappt 20 kommuninvånare med covid och under pandemin har 111 kommuninvånare mist livet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
connys