sap_pan23

Smittan ökade inte under påsklovet

Mellan 9-12 april har över 4300 fall av covid-19 rapporterats in till Region Stockholm och nära 600 vårdas på sjukhus.

centrum_artikel_host

Länets akutsjukhus har en mycket ansträngd situation då 599 personer vårdas på sjukhus med covid-19, som märsta.nu rapporterade under onsdagen är drygt 100 i intensivvård.
– Vi kan nu se att antalet personer som konstaterats smittade med covid-19 inte ökar den här veckan. Det kan mycket väl vara en påsklovseffekt och därför är det alldeles för tidigt att dra slutsatsen att det är en faktisk minskning. Smittspridningen är oavsett minskning eller inte mycket hög och det är fortsatt viktigt att du följer råd och rekommendationer, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Bratt poängterar att ett viktigt sätt att minska smittspridning av covid-19 är att vaccinera sig och han uppmanar alla över 70 som inte vaccinerat sig att göra det så snart som möjligt. Man kan boka med bank-id vid någon av länets nio vaccinationsmottagningar då det finns tider redan denna vecka.

Regionens råd är också att man ska stanna hemma om någon är hemma med symtom samt att man ska ta prov. Att man ska undvika trängsel och hålla avstånd. Man ska minimera kontakter med andra utanför hushållet, tvätta och sprita händerna ofta och noga samt att alla som kan ska arbeta hemifrån.

pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

nrh_sigtuna

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

connys_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
adhd_kommun

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
swedol_outsider