sap_feb_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Smittan i regionen ökar med femton procent

Nästan 3600 fall av covid-19 har konstaterats i Region Stockholm: - Nu ökar antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård mycket fort. Bara sedan i fredags har vi 58 fler patienter med covid-19 inskrivna vid våra sjukhus, uppger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_artikel_host

Tisdagens rapport från Region Stockholm visar att 3590 stockholmare testats positiva för covid-19 mellan 12-15 mars. 430 personer vårdas på något av regionens sjukhus för sjukdomen vilket är 58 fler än den senaste rapporten. Två har avlidit sedan dess.
– Vi ser en smittökning på nästan 15 procent mellan vecka 9 och vecka 10. Men den goda nyheten är att 40 procent av alla invånare över 80 år nu är vaccinerade med den första dosen. Idag har vi fått besked från Folkhälsomyndigheten om att pausa användningen av Astra Zenecas vaccin och därmed kommer den fortsatta vaccinationen av våra äldre att ta något längre tid än beräknat, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Siffrorna på kommunnivå kommer på torsdag efter lunch

connys_helsida
skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys