eldsjal2024_pan
Foto: Norrtälje kommun

Smittade fortsätter öka

Antalet smittade fortsätter öka i Region Stockholm:- Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade under torsdagen om att antalet covidsmittade för vecka 7 uppgick till strax över 100. De senaste dagarna har ökningen fortsatt i Regionen, för 23-25 februari noteras 3504 fall:
– Antalet smittade fortsätter tyvärr att öka. Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård. Det är nu vi kan förhindra en kraftig tredje våg, genom hur vi beter oss i vardagen. För många startar nu sportlovet. Vi ber er att inte umgås med personer utanför det egna hushållet och res bara om det är nödvändigt. Genom att undvika kontakter kan vi stoppa ytterligare ökning av smittan, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

286 personer vårdas för covid-19 vid något av regionens sjukhus och ytterligare fyra har avlidit sedan 23/2. Med anledning av den ökande smittspridningen har ett antal åtgärder vidtagits. Bland annat ska man ha negativt covidtest vid inresa till Sverige samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

steningekompani_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
spedition_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
storemore_out