helsida_bostad
Foto: Norrtälje kommun

Smittade fortsätter öka

Antalet smittade fortsätter öka i Region Stockholm:- Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade under torsdagen om att antalet covidsmittade för vecka 7 uppgick till strax över 100. De senaste dagarna har ökningen fortsatt i Regionen, för 23-25 februari noteras 3504 fall:
– Antalet smittade fortsätter tyvärr att öka. Det betyder att vi inom några veckor kan ha fler svårt sjuka i behov av sjukhusvård. Det är nu vi kan förhindra en kraftig tredje våg, genom hur vi beter oss i vardagen. För många startar nu sportlovet. Vi ber er att inte umgås med personer utanför det egna hushållet och res bara om det är nödvändigt. Genom att undvika kontakter kan vi stoppa ytterligare ökning av smittan, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

286 personer vårdas för covid-19 vid något av regionens sjukhus och ytterligare fyra har avlidit sedan 23/2. Med anledning av den ökande smittspridningen har ett antal åtgärder vidtagits. Bland annat ska man ha negativt covidtest vid inresa till Sverige samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

toppbanner
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
nrh
connys
pantamera_out