sap_feb_pan

SMHI varnar för snö och besvärligt väglag

SMHI varnar för snöfall i norra delarna av Uppsala och Stockholms län med förväntade kraftiga snöbyar som potentiellt kan resultera i besvärligt väglag.

centrum_artikel_host

Detta väder kan ha flera konsekvenser för allmänheten, inklusive långsammare trafik på grund av halka, snömodd, nedsatt sikt och snörök. Vägar som inte hunnit snöröjas eller påverkats av trafikolyckor kan ha begränsad framkomlighet. Förväntas även risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt möjliga inställda avgångar.

Snöfallet väntas äga rum från den 24 november klockan 11.00 till den 25 november klockan 21.00. Under natt till lördag förväntas det främst över norra delarna av Uppsala län och under lördagen framförallt i östra delen av varningsområdet över Stockholms län.

En nordlig eller nordostlig vind för in snöbyar från Bottenhavet. De förväntade snöbyarna kan bli kraftiga och resultera i 5-10 centimeter snö, lokalt upp till 15 centimeter. Det är dock osäkert exakt var inom området de mest intensiva snöbyarna kommer att hamna. Med detta i åtanke uppmanas allmänheten att vara beredd på potentiellt påverkade väg- och trafikförhållanden under det angivna tidsintervallet.

SL i samarbete för fossilfri framtid

Nyheter Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out