helsida_bostad
Louise Jannering/Anna Svärdström, WB, Para-Cycling Road World Championship 2021 Cascais 210612 Foto: KARL NILSSON

SMACK-cyklist till Paralympics

Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubbs cyklist Louise Jannering befinner sig i Japan för att vara med på Paralympics: - Vårt mål i Paralympics är först och främst att komma så väl förberedda som bara möjligt till varje lopp, säger Louise till märsta.nu

centrum_artikel_host

Louise Jannering har tävlat för SMACK sedan 2014 då hon började tävlingscykla. Men hon bor tillvardags i Uppsala.
– Det är en klubb som var mycket tidiga med att inkludera paracyklister på sina tävlingar och klubben är således ett föredöme i det hänseendet. Valet var därför inte svårt, säger Louise till märsta.nu.

Direkt från SM till flyget
Hon tävlar i Tandemcykel och vann nyligen SM. Direkt efter guldet satte hon sig på ett plan till Tokyo där hon ska vara med i Paralympics.
– Det innebär att jag tävlar tillsammans med en seende medcyklist, eller pilot som vi säger inom paracyklingen. Det är piloten som styr och växlar. Tandemcykling är en lagsport, vilket innebär att piloten trampar lika mycket som jag gör och att vi, i så stor utsträckning som möjligt, fattar taktiska beslut tillsammans, berättar Louise.

Har två piloter
Louise har två piloter, Anna Svärdström och Jenny Eliasson. Båda är välmeriterade och elitcyklister.
– För oss tandemcyklister finns ett krav på att cyklisten som sitter bak på cykeln inte får se bättre än ett visst antal procent, allt för att göra tävlingarna så rättvisa som möjligt. Jag och Jenny/Anna tävlar alltså bara mot andra kvinnliga tandemcyklister.

Finns medaljchans
Målet för Louise och hennes team är att komma så välförberedda som möjligt till varje lopp.
– Det är i landsväg vi tävlat mest och är mest meriterade hittills, så våra chanser till bra placeringar är störst här. Vi kommer dock gå in helhjärtat för varje enskilt lopp och som de tävlingsmänniskor vi är satsar vi självklart på att komma så högt upp i resultatlistan som bara möjligt. Chansen på medalj är inte jättestor, men den finns helt klart där.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

toppbanner
connys_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh