eldsjal2024_pan
Louise Jannering/Anna Svärdström, WB, Para-Cycling Road World Championship 2021 Cascais 210612 Foto: KARL NILSSON

SMACK-cyklist till Paralympics

Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubbs cyklist Louise Jannering befinner sig i Japan för att vara med på Paralympics: - Vårt mål i Paralympics är först och främst att komma så väl förberedda som bara möjligt till varje lopp, säger Louise till märsta.nu

centrum_artikel_host

Louise Jannering har tävlat för SMACK sedan 2014 då hon började tävlingscykla. Men hon bor tillvardags i Uppsala.
– Det är en klubb som var mycket tidiga med att inkludera paracyklister på sina tävlingar och klubben är således ett föredöme i det hänseendet. Valet var därför inte svårt, säger Louise till märsta.nu.

Direkt från SM till flyget
Hon tävlar i Tandemcykel och vann nyligen SM. Direkt efter guldet satte hon sig på ett plan till Tokyo där hon ska vara med i Paralympics.
– Det innebär att jag tävlar tillsammans med en seende medcyklist, eller pilot som vi säger inom paracyklingen. Det är piloten som styr och växlar. Tandemcykling är en lagsport, vilket innebär att piloten trampar lika mycket som jag gör och att vi, i så stor utsträckning som möjligt, fattar taktiska beslut tillsammans, berättar Louise.

Har två piloter
Louise har två piloter, Anna Svärdström och Jenny Eliasson. Båda är välmeriterade och elitcyklister.
– För oss tandemcyklister finns ett krav på att cyklisten som sitter bak på cykeln inte får se bättre än ett visst antal procent, allt för att göra tävlingarna så rättvisa som möjligt. Jag och Jenny/Anna tävlar alltså bara mot andra kvinnliga tandemcyklister.

Finns medaljchans
Målet för Louise och hennes team är att komma så välförberedda som möjligt till varje lopp.
– Det är i landsväg vi tävlat mest och är mest meriterade hittills, så våra chanser till bra placeringar är störst här. Vi kommer dock gå in helhjärtat för varje enskilt lopp och som de tävlingsmänniskor vi är satsar vi självklart på att komma så högt upp i resultatlistan som bara möjligt. Chansen på medalj är inte jättestor, men den finns helt klart där.

mp_helsida_eu
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

connys_helsida

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

pantamera_avc_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

eldsjal2024_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys