centrum_panorama_hostshopping
Louise Jannering från Paralympics 2021 som gick i Japan.Foto: Karl Nilsson

SMACK-cyklist till Paralympics

Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_artikel_host

De paralympiska spelen närmar sig snabbt, och om exakt 50 dagar invigs tävlingarna på Place de la Concorde och Champs Elysées i Paris. Med dagens uttagning har den svenska truppen fördubblats, från nio till arton deltagare. Truppchefen Niclas Grön är mycket nöjd med uttagningen, som består av både erfarna idrottare och flera debutanter.

”Vi har idrottare som konkurrerar om medaljerna och flera debutanter som är här för att slåss om framskjutna placeringar och samla ovärderlig erfarenhet inför framtida spel,” säger Niclas Grön.

Bland de uttagna finns tandemparet Louise Jannering och Catrin Nilsson, som representerar Sigtuna Märsta Arlanda CK (SMACK) och Athletic Club Salt Lake. De tog brons på VM i tempo i Kanada 2022 och har inför denna säsong även gjort stora framsteg i linjeloppet.

”Ja, Louise sa just det att vi inte ska glömma linjeloppet. Nu vågar de ta för sig och köra offensivt,” säger Mikael Lindgren, förbundskapten för Svensk Paracykel. Han noterar också att konkurrensen blir tuff, särskilt från cyklister från Storbritannien, Irland och Polen, som har visat starka prestationer i världscuperna.

Louise Jannering och Catrin Nilsson kommer att tävla i tempo den 4 september och i linjeloppet den 6 september.

Lyckat SM för Märsta BMX

Sport Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Sport Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

Klart för SMACK-rundan

Sport Traditionella SMACK-rundan närmar sig och Sigtuna Märsta Cykelklubb är redo för start: - Man kan fortfarande anmäla sig, säger Stefan Lagerkvist på SMACK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys