kommun_skoterska
William Karlsson och hans Vegas är utslagna. Bild från presskonferensen efter 2-3 mor MontrealFoto: NHL/Skärmdump

Slutspelat för William trots stormatchen

Wingsfostrade William Karlssons insats i slutspelet och i match sex mot Montreal räckte inte, hans Vegas åkte ut tidigt i morse: - Vi spelar för att vinna, sa en fåordig William efter matchen till NHL.com

centrum_artikel_host

William Karlsson har varit en av Vegas bästa spelare i slutspelet. Natten mot midsommar stod hans Vegas med ryggen mot väggen, en förlust innebar att det var färdigspelat. Karlsson svarade för en fantastisk insats över hela banan, offensivt och defensivt. Framåt levererade han två assists under sina nästan 19 minuters speltid. Men redan 1.39 in i övertid kom avgörandet för hemmalaget Montreal som därmed skickade William på sommarlov.

William kan i alla fall hålla huvudet högt då han var en av få i Vegas som producerade framåt, lagets stjärnor har kritiserats för bristen på mål. För Williams del blev det 4 mål och 12 assist i slutspelet samtidigt som han var +10 i målskillnad. Under säsongen blev det 39 poäng.

Sommarlov innebär att William för första gången sen 2019 åker hem till Sverige. Han har friat till sin flickvän Emmy Ferguson och planerar för bröllop som kanske sker i sigtunaområdet närmaste veckorna. Sedan några år tillbaka har William lämnat Märsta för bostad i Stockholm. Men rötterna från Märsta glömmer han inte enligt en intervju med märsta.nu från några år tillbaka.

Karlsson var av förklarliga skäl tyngd efter matchen när han satte sig och skulle svara på medias frågor. Det var med tunga ord han gav sin syn på uttåget:
– Vi spelar för att vinna, det är vad som motiverar oss. Vi tränar hårt på sommaren, varje dag för att det ska vara värt. Jag vet att hela gruppen också vill vinna, sa Karlsson.

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

joes-helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
adhd_kommun
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

ica_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

defacto_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

hockeyskola_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

connys_helsida
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
moderat_bli_medlem
connys
nrh
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider