eldsjal2024_pan
William Karlsson och hans Vegas är utslagna. Bild från presskonferensen efter 2-3 mor MontrealFoto: NHL/Skärmdump

Slutspelat för William trots stormatchen

Wingsfostrade William Karlssons insats i slutspelet och i match sex mot Montreal räckte inte, hans Vegas åkte ut tidigt i morse: - Vi spelar för att vinna, sa en fåordig William efter matchen till NHL.com

centrum_artikel_host

William Karlsson har varit en av Vegas bästa spelare i slutspelet. Natten mot midsommar stod hans Vegas med ryggen mot väggen, en förlust innebar att det var färdigspelat. Karlsson svarade för en fantastisk insats över hela banan, offensivt och defensivt. Framåt levererade han två assists under sina nästan 19 minuters speltid. Men redan 1.39 in i övertid kom avgörandet för hemmalaget Montreal som därmed skickade William på sommarlov.

William kan i alla fall hålla huvudet högt då han var en av få i Vegas som producerade framåt, lagets stjärnor har kritiserats för bristen på mål. För Williams del blev det 4 mål och 12 assist i slutspelet samtidigt som han var +10 i målskillnad. Under säsongen blev det 39 poäng.

Sommarlov innebär att William för första gången sen 2019 åker hem till Sverige. Han har friat till sin flickvän Emmy Ferguson och planerar för bröllop som kanske sker i sigtunaområdet närmaste veckorna. Sedan några år tillbaka har William lämnat Märsta för bostad i Stockholm. Men rötterna från Märsta glömmer han inte enligt en intervju med märsta.nu från några år tillbaka.

Karlsson var av förklarliga skäl tyngd efter matchen när han satte sig och skulle svara på medias frågor. Det var med tunga ord han gav sin syn på uttåget:
– Vi spelar för att vinna, det är vad som motiverar oss. Vi tränar hårt på sommaren, varje dag för att det ska vara värt. Jag vet att hela gruppen också vill vinna, sa Karlsson.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

mp_helsida_eu

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

connys_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

steningekompani_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

storemore_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

pantamera_avc_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

eldsjal2024_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out