moderat_pan_nov
Eija Eskelinen tillsammans med Lena Andersson, Cia Neuendorff och Lotta Boman.Foto: Pressbild/Sigtunahöjden

Slutar efter 45 år i köket

Eija Eskelinen har jobbat i Sigtunahöjdens kök i hela 45 (!) år och väljer nu att gå i pension.

centrum_artikel_host

Eija började som 16-åring, 1971, i köket på Sigtunahöjden och blev sedan kvar på samma arbetsplats i 45 år. Nu har hon valt att gå i pension. Att jobba på en och samma plats i så många år är väldigt ovanligt idag och Eija hade ingen tanke på att det skulle bli så länge när hon började. Det var förvisso vanligt att man arbetade 20-25 år på samma plats på den tiden.
– Inte hade jag trott det när jag började; att jag skulle bli kvar här till pensionen. Men jag har fått utvecklas så mycket under de här åren och det har hänt så mycket, så jag ville stanna. Tiden har gått så otroligt fort… Jag minns till och med vad jag hade på mig den första dagen: vita byxor och en rödvit tunika, berättar Eija i ett pressmeddelande.

Eija har under sin tid på Sigtunahöjden varit med om fyra ägare. Idag är det Sigtuna Meetings som äger både Stora Brännbo och Sigtunahöjden. Hon minns bland annat att Sigtunahöjden på 70-talet serverade svärdfisk och orm, ett initiativ om exotisk mat som en tidigare ägare introducerade. Framöver kommer Eija att lägga mer tid på sitt torp men emellanåt blir det sporadiska inhopp i köket igen.
– Det känns roligt att känna mig behövd även efter pensionen, men först bär det av till torpet, fortsätter Eija.

defacto_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

vintermarknad_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

julmarknad_2022
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
dackskifte_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
nrh
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys