Eija Eskelinen tillsammans med Lena Andersson, Cia Neuendorff och Lotta Boman.Foto: Pressbild/Sigtunahöjden
Slutar efter 45 år i köket
Eija Eskelinen har jobbat i Sigtunahöjdens kök i hela 45 (!) år och väljer nu att gå i pension.
Eija började som 16-åring, 1971, i köket på Sigtunahöjden och blev sedan kvar på samma arbetsplats i 45 år. Nu har hon valt att gå i pension. Att jobba på en och samma plats i så många år är väldigt ovanligt idag och Eija hade ingen tanke på att det skulle bli så länge när hon började. Det var förvisso vanligt att man arbetade 20-25 år på samma plats på den tiden. – Inte hade jag trott det när jag började; att jag skulle bli kvar här till pensionen. Men jag har fått utvecklas så mycket under de här åren och det har hänt så mycket, så jag ville stanna. Tiden har gått så otroligt fort… Jag minns till och med vad jag hade på mig den första dagen: vita byxor och en rödvit tunika, berättar Eija i ett pressmeddelande.
Eija har under sin tid på Sigtunahöjden varit med om fyra ägare. Idag är det Sigtuna Meetings som äger både Stora Brännbo och Sigtunahöjden. Hon minns bland annat att Sigtunahöjden på 70-talet serverade svärdfisk och orm, ett initiativ om exotisk mat som en tidigare ägare introducerade. Framöver kommer Eija att lägga mer tid på sitt torp men emellanåt blir det sporadiska inhopp i köket igen. – Det känns roligt att känna mig behövd även efter pensionen, men först bär det av till torpet, fortsätter Eija.
Näringsliv Quality Hotel Arlanda XPO fortsätter att imponera i hotellbranschen. För fjärde året i rad har hotellet utsetts till Sweden’s Leading Conference Hotel av World Travel Awards, ett pris som hyllar framstående insatser inom turism och gästupplevelser världen över.
Näringsliv Runt om i världen pågick modeveckor och så även på Sveriges största flygplats, Arlanda. Under fredagen förvandlades Terminal 5 till en stor catwalk för en dag när butikerna på flygplatsens nya Marknadsplats visade upp höstens mode för förbipasserande resenärer.
Näringsliv Sushi Yama invigde sin restaurang i Sky City under veckan: - Det känns otroligt roligt att äntligen öppna på Arlanda, säger Kent Dahlqvist, Regional Manager Norr på Sushi Yama.
Näringsliv Från och med den 28 oktober kan resenärer från Stockholm stiga av bussen vid Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. I början av 2026 planeras även påstigande vid samma terminal.
Partner Digital marknadsföring har på bara några år gått från att vara ett komplement till traditionella medier till att bli en central del av nästan alla företags strategi.
Näringsliv Simon Cardenas, 22 år, från Hotell Kristina har korats till Europas bästa konferenskock i juniorklassen. Titeln togs under Europafinalen i matlagningstävlingen Copper Skillet som hölls i Högbo utanför Gävle.
Näringsliv Ett nytt inflygningskoncept införs på Arlanda som ska möjliggöra fler så kallade kurvade inflygningar som bland annat SAS och Norwegian redan gör.
Näringsliv Air France genomförde på onsdagen den mest nordliga flygningen i årets upplaga av The Aviation Challenge (TAC), som arrangeras av flygalliansen SkyTeam.
Näringsliv Stavhopparen och världsrekordinnehavaren Armand ”Mondo” Duplantis har fått sin plats på Arlandas välkända porträttvägg ”Welcome to my hometown”. Under tisdagen avtäcktes hans porträtt i bagagehallen i Terminal 5.
Näringsliv Sverige har haft den svagaste utvecklingen i hela EU när det gäller flygtillgänglighet sedan pandemin, enligt en sammanställning från Stockholms Handelskammare.
Näringsliv Resebolaget TUI inleder ett samarbete med Ryanair och utökar därmed sitt utbud av paketresor från Arlanda. Samarbetet innebär större flexibilitet för resenärer och fler destinationer att välja mellan.
Näringsliv Antalet konkurser i Sigtuna kommun har ökat markant under 2025. Enligt UC har 54 företag gått i konkurs hittills i år, att jämföra med 39 under motsvarande period förra året – en ökning med 39 procent.
Näringsliv Bygget av ett nytt batterilager har startat i Sigtuna kommun. Projektet drivs gemensamt av Suntrade Group och China Gas och markerar bolagens första samarbete i Sverige.